Курс по Български език за чужденци

Курсове по български за чужденци в Пловдив

 

Ако сте чужденец и ще пребивавате в България сравнително по-дълго време, добре е да започнете усвояването на български език. Това ще направи престоя Ви по-полезен, по-пълноценен и по-приятен.

Българският език е официалният език на Република България и се говори от над 10 милиона души – около 7 милиона на територията на България и от над 3 милиона души в части от съседните страни и от български емигранти по света.

Известна трудност за чужденците може да предизвика кирилицата, която се използва в съвременния български език и която е третата официална азбука в Европейския съюз от 2007 година  до сега.

 

Дружество „ Наука и знание” предлага курсове  или индивидуално обучение по български език за чужденци с цел да се подпомогнат хората които имат желание и необходимост да научат български език. Индивидуалните обучения са съобразени със свободното време на курсистите.Обученията се водят по най- актуални учебни програми подходящи за студенти, хора на бизнеса, служители на чужди фирми.

 

Обучението се провежда по системата Български за чужденци – част 1 и 2 .

Тя е разработена по изискванията на  общата Европейска езикова рамка и  включва обучения от ниво А  до ниво В на владеене на българския език.

Първа част –„ Да говорим български” е  на най-успешният учебник за обучение по български език  като чужд език. Учебникът съдържа и информация относно бита и културата на българите: празници, ястия, напитки, отношението към труда, отношения между различните поколения и др. Обучението се води на принципа на комуникацията  с приоритет на устната реч пред писмената.Курсистите се научават да се представят, да изразяват молба, съгласие, несъгласие, извинение с различни езикови средства.

Целта на обучението е обучаемият да се научи да използва езика в реални ситуации.

Втора част –  „Да общуваме на български” затвърждава наученото и разширява информацията  по теми от ежедневието – семейство, всекидневие, познанства, пазаруване, гостуване, здраве, професии, пътуване, услуги, свободно време

Принципът на обучение е модулен и включва рубрики за развитие на основните езикови умения и компетентности: четене, слушане, говорене, писане.

Изучавайки системата Български за чужденци – част 1 и 2 курсистите покриват  ниво В1-В2.

 

Обучението се води от квалифицирани преподаватели филолози.Българският език се преподава от преподаватели през английски, немски, френски,италиански ,испански, руски език.

 

 

3 thoughts on “Курс по Български език за чужденци

 1. здравейте

  искам да попитам за курса по Български език за чужденци , момчето който иска да прави курса е живяло в чужбина, той знай да говори Български ,но има проблем в граматиката и писането .

  моля за повече информация и цените

  благодаря предварително

  лека работа

  марина

 2. Здравейте,

  приятеля ми германец и иска да научи български. На какъв език се преподава? Къде се провеждат занятията и как е структуриран курса – колко часа е един курс , каква е цената на курса и има ли група или е индивидуално обучението ?

  Благодаря!

  Линда Русева

 3. Здравейте,

  Съпругът ми е чужденец и бихме искали да се научи да говори български тъй като смятаме да се установим тук. Интересува ме какво предлагате в обучението на български за чужденци, как са часовете, индивидуално ли е или в група, а също така цени.

  Надявам се да получа скоро отговор от Вас!

  Цветомира Гоберова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.