Архив: Безплатни курсове “Аз Мога” – бюро по труда

Безплатни езикови курсове

БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ЗАЕТИ ЧРЕЗ ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАУЧЕРИ

Share

ВАЖНО! От Май 2014 г., във всички бюра по труда в страната стартира раздаването на уведомления по схема „Аз мога повече”. Информация може да намерите на ТАЗИ СТРАНИЦА

 

Центърът за професионално обучение при ДРУЖЕСТВО „ НАУКА И ЗНАНИЕ” – ПЛОВДИВ е одобрен от Бюрото по труда като обучаваща институция № 56 в Списъкa на Доставчиците на обучителни услуги по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. При нас може да се обучавате по следните програми:

Ключови компетентности:

  • КК-2 Общуване на чужди езици – 300 уч.ч – английски и немски език, италиански или испански
  • КК-4 Дигитална компетентност – 45 уч.ч – компютърно обучение
  • КК–5 Умения за учене – 30 уч.ч

– мотивационно обучение
– адаптация и мотивация
– умения за представяне
– общуване – техники за водене на делови разговори
– себеутвърждаващо поведение
– работа в екип
– ефективно управление на времето
– умения за работа в условия на стрес

 • КК–6 Управление на конфликти – 30 уч.ч
 • КК–7 Инициативност и предприемачество – 30 уч.ч
 • Професионално обучение

Основната цел на програмата:

да Ви помогне да намерите най-подходящия курс за Вас за придобиване на нови знания и умения, квалификация или преквалификация по съответната професия и специалност.

Кой може да получи ваучер за обучение:

Програмата АЗ МОГА е само за заети лица с трудов договор или самонаети.
Процедурите по подбор на обучаемите се осъществяват от съответните Дирекции “Бюро по труда”.

По колко ваучери се полагат:

Едно лице има право за периода на изпълнение на ОП “Развитие на човешките ресурси” да получи само един ваучер за обучение по професионална квалификация и само един ваучер за обучение по ключови компетентности.

От къде СЕ ПОЛУЧАВА одобрението за  БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ чрез ваучери:

от Бюрото по труда по местоживеене/ месторабота (Бюрото по труда в град Пловдив се намира на улица „Чернишевски” №3 )

В сайта на Агенцията по заетостта а и в самите Бюра по труда  можете сами да изберете подходящия за вас доставчик на обучение. В случай, че се спрете на . Дружество „Наука и Знание” гр. Пловдив като обучаема институция посетете ни на ул. „Кирил и Методий” №2 тел за контакт 032/625812.

Как да се сдобием с ваучер след като сме подали документи по програмата “Аз Мога” Септември 2010?

Първа стъпка:

Получавате  УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО от Бюрото по труда за потвърждение, че сте одобрен/а за включване в обучение с ваучери по схема „АЗ МОГА”.

*Ако не получите  писмо – проверете лично в Бюрото по труда дали сте одобрен/а.

 

Втора стъпка.    

Получавате  УВЕДОМЛЕНИЕ от Бюрото по труда, което е поименно. То

съдържа две части:

         Първата част е за лицето т.е за Вас. В нея е вписан срок на валидност от един месец, през който трябва да си намерите Доставчик на обучение. Този срок може да бъде удължаван от Бюрото по труда в случаите, че не сте намерили подходящия Доставчик на обучение през този месец.                                                          

         Втората част –  предоставяте на  Доставчика на обучение, за да се попълни от него.

 

Трета стъпка:     

Намирате  подходящ Доставчик на обучение. Доставчиците на обучение можете да откриете на страницата на Агенцията по заетостта; на информационните табла  в Бюрата по труда; чрез  интернет и търсене – Доставчици на обучение в Пловдив по схема „Аз мога”.

 

Четвърта стъпка: 

Посетете лично Доставчика на обучение и като се уверите, че това е желаната от Вас обучаваща организация представете уведомлението за обучение, което сте получили от Бюрото по труда.

Доставчикът на обучение попълва втората част от уведомлението, като посочва датата за начало на курса.

 

Пета стъпка:

Връщате  втората част на уведомлението в Бюрото по труда и получавате  ВАУЧЕР за обучение. Ваучерът е поименен и трябва да се съхранява чист – без надрасквания и наранявания, в противен случай става невалиден.

 

Шеста стъпка:

Предоставяте ваучера на Доставчика на обучение веднага след получаването му.

 

Седма стъпка:

Следва –  включването Ви в курс и стартиране на обучението.

 

 

Каним всички, които имат уведомително писмо и търсят подходящия Доставчик на обучение  да се доверят на Дружество „Наука и знание” – Пловдив – ОБУЧИТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ  с 21 –годишен опит в обучението на възрастни в града и региона.

 

Свържете се с екипа на Дружество „Наука и Знание”.

 

 

302 thoughts on “Архив: Безплатни курсове “Аз Мога” – бюро по труда

 1. добар ден имам кьм вас един вапрос наскоро завьрших социален мениджмьнт в ТУ Варна интерисувам се от курса по английски по програма аз мога повече как става записването на курса

 2. Добар ден имам кам вас евапрос наскоро завьрших социален менидймант ж ту варна и в момента се нуйдая от курс по англииски език с цел пожичаване на квалификацията как мога да се запича на курса по англииски по програма аз мога повече

 3. Здравейте. Интересува ме провеждат ли се курсове по немски език в сутрешни часове през седмицата?
  Благодаря!

 4. Здравейте!
  Попитайте в Бюрото по труда. Проверете дали има доставчик на такова обучение по схемата “Аз мога повече”

 5. Има едно питане защо не мога да се запиша курсовете от 3-та или 4-та степен?

 6. iskam da vi pitam po programa az moga za shofiorski kurs kakvi dokumenti trqbva da se podadat

 7. Здравейте!
  Можете да кандидатствате в което и Бюро да е – по месторабота и по местоживеене. Важното е да не попадате в групите които нямат право да кандидатстват. Прочетете ги в заявлението!!!!Проверете в Бюрото дали можете да кандидатствате след като сте участвали в ” Старт в кариерата”

 8. Здравейте, аз работя в държавно ведомство, но съм по трудово правоотношение, ПМС чл.66, дали мога да се запиша в курса по английски? И ако мога тъйкато имам временна регистрация във София, в София или в Пазарджик от където съм родом и е постоянната ми адресна регистация да се запиша, в кое бюро е въпросът ми? Участвала съм и в програмата “Старт в кариерата” и съм била одобрена, това проблем ли е? Искам да попитам курса само onlain ли е ? Благодаря Ви предварително !

 9. Здравейте!Искам да попитам дали имам право да кандидатствам по програмата “Аз мога”за курсове по немски език ако съм собственик на фирма.

 10. Здравейте. Искам да попитам има ли срок за записване в програмата “АЗ МОГА” и ако има какъв е той. Благодаря ви.

 11. Здравейте г-жа Naidenova!
  До този момент “Наука и знание”- Пловдив, не е предлагало обучение по руски език. Потърсете в Агенцията по заетостта доставчиците/обучителни организации/които предлагат този език

 12. Здравейте!
  Информация за курсовете от които се интересувате ще получите от Бюрата по труда. Що се отнася за програмата “Аз мога повече” – тя е затворена в момента. Програмите за безработни са други и само Бюрата по труда могат да ви ориентират.

 13. interesuvam se provejdat li se kursove za friziori za bezrabotni.
  imam sredno obrazovanie s profesia brasnar-frizior,spetsialnost brasnar-frizior,no sam zavarshila 2005 godina i ot togava ne sam praktikuvala.
  provejda li se takav kurs v haskovo i zaplashtali se ot bezrabotni.
  blagodaria!

 14. ИМА ЛИ БЕЗПЛАТНИ КУРСОВЕ СЛЕД 18 ЧАСА В ДЕЛНИЧНИТЕ ДНИ И ПРЕЗ ПОЧИВНТЕ ДНИ В ГРАД ШУМЕН?

 15. Здравейте!
  Програмите “Аз мога” и “Аз мога повече” са затворени.По тях не се приемат заявления за кандидатстване за обучение.Има много одобрени
  и чакащи по програмата “Аз мога повече”.Когато Агенцията по заетостта даде разрешение на Бюрата по труда, те ще уведомят съответно одобрените за обучение.
  Ново кандидатстване на този етап няма. Очаква се отварянето на нова програма ,но кога ще е това стартиране -няма яснота.Следете информацията на сайта на Агенцията по заетостта!
  Всички въпроси относно кандидатстванията Ви отправяйте към Бюрата по труда. Там се подават документи и там се одобряват кандидатите за обучения.В техните компетенции са възможните кандидатствания.

 16. Ходих в едно бюро по труда във Варна, и там не бяха чували за тази програма за безплатни курсове по Английски език. Имало но само ако си на бригада. За програмата пише че е до 2013, а в момента нещо е в застой. Ако има малко повече информация в сайтовете, няма да се налага да питаме едни и същи въпроси.Аз се нуждая от информация дали има такива курсове все още, как да стане записването при положение, че не бяха чували за тях.

 17. Искам да попитам дали мога да се запиша по програмата “Аз мога”,защото в момента съм 4-ти месец по програмата “Старт на кариерата”,но пътувам 100 км на ден до работното си място и просто искам да опитам в населеното място,където живея да се включа по програмата “Аз мога”.Но незнам дали е възможно.Ще ви бъда благодарна ако ми отговорите.

 18. Искам да попитам дали мога да се запиша по прогт в мооамата “Аз мога”,защото в момента съм по програмата “Старт на кариерата”,но пътувам 100 км на ден до работното си място и просто искам да опитам в населеното място,където живея да се вклюба по тази програма.Но незнам дали е възможно.Ще ви бъда благодарна оки ми отговорите.

 19. Zdraveyte,moga li da popitam ot koga zapo4vat zapisvaniqta za programata “Az moga pove4e” ? V sayta na agenciqta ne moga da namerq takava informaciq,a po telefonite i duma da ne stava da polu4i 4ovek to4na informaciq,tuykato vsqka slujitelka e razbrala i nedorazbrala i taka izpusnah sroka minalata godina.Molq za inf blagodarq

 20. Тази година откога ще става записването за курсовете.
  Възмутена съм,как може да не ни дава никой точна информация.

 21. Здравейте! Интересувам се дали мога като безработна да участвам по две програми. В момента съм одобрена за една програма, но ми се иска и да се включа по програма Развитие- за обучение на чужд език.

 22. здравейте.! в момента съм безработна да ли ще мога пак да се възползвам от тези курсове.? и искам да попитам да ли има курс за фризьорка.? как мога да се регистрирам?

 23. Кога отмово ще има курсове по английски език? Няма информация. Сега, през зимния сезон е много подходящо да има такова обучение! Чакаме Ви!

 24. Molja da mi otgovorite,za mladi pensioneri ima li njakakvi bezplatni kursove za chujd ezik i kyde da se interesuvame po tozi vypros…
  Blagodarja

 25. Zdraveite bih iskala da popitam 6te ima li kursove za 6ofiori i ako da ot koga 6te e zapisvaneto.

 26. zdraveite, moje li nqkoi da mi dade spisak s dostav4icite na obu4enie za6toto v agenciqta po zaetostta v momenta go obnovqvat i nqma nikakva informaciq no na men mi trqbva spe6no

 27. Здравейте бих искала да попитам, имам ли право на финансиране на езиков курс по програмата “Аз мога” при положение че съм Земеделски производител и участвам програма “Млад фермер”. Моля да ми отговорите на и-мейла. Благодаря предварително.

 28. Военнослужещ съм.Имам ли право на финансиране на курс по програмата Аз мога.

 29. zdraveite..iskam da popitam..hodih do biuroto po truda na 4erneshevski,popitah kakvo trqbva da napravq i 4e iskam da podam dokumenti za kursovete po angliiski..otgovoriha mi ne priemame dokumenti,sledete v stranicata v internet i mi zatvoriha vratata pod nosa..proverqvam vseki den,no moi priqteli mi kazaha 4e vednaga sa si podali molbite,ve4e sa odobreni i dori se obu4avat..kakvo trqbva da napravq?

 30. Здравейте,

  Получих уведомлението от Бюрото по труда,но почти всички желани от мен езикови школи са запълнили групите си още през септември,имате ли информация дали крайния срок за провеждане на курсовете от 30.06.2012г ще се удължи и мога ли да отложа крайния срок за връщане на попълнено уведомление от избрана школа,при мен е 25.12.2011г с един месец?

  Благодаря предварително за отговора!

 31. От една седмица се опитвам да се свържа с Бюрото по труда Пловдив, но или ми дава заето, или изобщо никой не ми вдига телефона ….
  Искам да попитам номер 2264 дали е одобрен за обучение Професионална квалификйация за превоз на пътници???????????

 32. Здравейте,искам да ви попитам дали все още се приемат заявления по програмата “АЗ МОГА”?Работеща съм на постоянен трудов договор и искам да кандидатствам.

 33. Здравейте!
  Може би ще повторя по-горен въпрос, но искам да попитам: Ако вече съм започнал курс по програмата “Аз мога повече”, но през това време остана без работа за неопределен период от време, дали Правилото на завареното положение важи и мога ли да завърша курса? Дали ще трябва да платя цялата сума за курса или някаква неустойка?
  И дали ще има някакви последствия за мен или вече бившия работодател съответно ?
  Къде мога да прочета някаква нормативна уредба за този казус.

  Благодаря Ви предварително!

 34. Привет!Одобрена съм от програмата АЗмога повече.Взела съм заявлението си,но когато започнах да търся фирма предлагаща езикови курсове съботно неделни и от ниво А2 избора ми се оказа т.е.оказа се че нямам избор.Така и не можах да намеря списъка с доставчици за София по тази програма.Моля помогнете.Срокът да върна заявлението попълнено е 17,12,11г.

 35. govorite samo za grad plovdiv.Otnasqt li se tezi kursove i za drugi gradove?az sam ot pazardjik moga li da se obarna kam nasheto biuro po truda s vapros za tezi kursove i druga informaciq svarzana s tqx?blagodarq predvaritelno!

 36. Здравейте, започнах курсове по английски език по програмата “Аз мога”.
  Нама да мога да продължа да посещавам курсовете, тъй като ми възникнаха здравословни проблеми.Моля кажете ми какъв е реда да се откажа и дължат ли се при това положение някакви неустойки.

 37. Здравейте, интересува ме как мога да получа информация за одобрените кандидати по програмата Аз мога? И кога ще се публикува тази информация? Благодаря.

 38. Каде мога да намеря списъкът на одобрените над 300 доставчици, които предоставят обучение срещу ваучери? Благодаря предварително.

 39. Здравейте!
  Може ли да ми отговорите на следния въпрос, ако вече съм започнала курс по програмата “Аз мога”, но през това време бъда освободена от работа – има ли някакви последствия за мен или работодателя съответно къде мога да прочета за този казус някаква нормативна уредба.
  Курсът мога ли да го завърша, ако не съм на трудов договор вече! Благодаря Ви предварително!

 40. Здравейте,моят въпрос е -в момента съм по майчинство,интересува ме дали мога да кандидатствам по програмата “аз мога повече” за курс по английски език?
  Благодаря

 41. Здравей Мариета,ако не си намериш доставчик на обучение който предлага курс по твое желание,по -принцип би трябвало да можеш да смениш курса,но за да си сигурна най-добре попитай в Агенцията по заетостта.

 42. Аз вече получих своето удостоверение от бюрото по труда в С.Загора за ключова компетентност с немски език,но някой би ли ми отговорил как да намеря фирма в Стара Загора която да предлага тези курсове по немски език.В сайта на агенцията не откривам никакви кординати на такива фирми.
  Благодаря предварително за отговора.

 43. Здравей Миро,при дистанционно обучение на всеки 30-часа ще имате видео връзка с преподавателя.

 44. Искам да ви попитам при дистанционен курс по английски език,на колко часа,ще имаме видео връзка с учителя

 45. Здравейте,
  Миналата година случайно разбрах от приятелка за програмата “Аз мога”,това беше през ноември.Потърсих повече инфо в трудовата борса във Варна,но за мое съжаление попаднах на мн. неучтива служителка,която ме отряза с думите “От където съм чула ,там да ме информират!”
  Добре че има интернет,така научих подробности-че всяка година през септември се подават док.,но трябва да сме работещи.
  Уви,работех вече 6-та. година на постоянен договор, но сега ме съкратиха и пак не мога да кандидатствам по тази програма./Работя в туризма/.
  Има ли изобщо програми за безработни,в които можем да си повишим знанията и кваливикацията???

  Р.Богданова/Варна

 46. Въпросът ми е,има ли възможност по късно да бъда включена за получаване на ваучер?
  Нямах възможност да си подам документите понеже бях на изпитателен срок на работното си място.
  Бих ли могла да допълня някой курс и каква е процедурата,ако може.

 47. Мога ли да си сменя курса- ако не мога да си намеря доставчик на обучение -някой знае ли нещо по въпроса?

 48. Здравейте “Наука и Знание”,от Пловдив съм и знам ,че наистина сте отдавна на пазара като обучаваща организация,наши приятели преди доста години изучаваха английски при вас преди да заминат за Лондон и имаха много добри впечатления от вас.И аз като много други реших да се възползвам от възможността като работеща по трудов договор да подам документи по програмата за изучаване на английски език,но работното ни време е нетипично и се притеснявам ,че и да ме одобрят едва ли ще мога да се включа в подходяща група.Проблема е че работим на смени по 7 часа,една седмица първа смяна една седмица втора смяна и за да направи необходимия брой работни часове ,една събота работим ,една почиваме,т.е не става и вариант съботно неделни курсове.Само ако има група ,която едната седмица идва сутрин а другата идва вечер,затова въпроса ми е дали ще се сформира при вас такава група,предполагам че много хора в града работят на смени и ще се предвиди такъв вариант.Благодаря Ви предварително!

 49. Искам , да попитам , дали има някакви ваучери за хора с увреждания (в частност на инвалиден стол) и ако има къде могат да се подадат заявления?
  Благодаря предварително!

 50. Здравейте,
  Подала съм документи по време на приема тази година. Предстои да променя месторабоата си. Необходимо ли е да се декларирам промяната на местоработата преди да съм получила одобрение или след като получа одобрение мога да впиша новите данни при получаването на ваучера.
  Благодаря предварително

 51. Здравейте,
  Аз съм одобрена по програмата”Аз мога”за английски език,но немога да си намеря списъците на доставчиците за гр.Перник.
  Благодаря Ви предварително.

 52. Здравей Камелия,след успешно завършен курс ще получите удостоверение,няма лъжа няма измама,няма от какво да се притесняваш.

 53. Искам да попитам в края на курса ще получим ли удостоверение или всичко е лъжа.

 54. Здравей Цветелина,по принцип няма проблем да кандидатстваш стига да си на трудов договор.Проблемът е,че крайния срок за подаване на документи беше до 30/09/2011г.

 55. Здравейте!Вече съм одобрена по програмата “Аз мога” и посещавам курс по английски език.Проблемът е,че се наложи да напусна работа.Следват ли санкции или мога да продължа?Благодаря Ви предварително!

 56. Въпросът ми е мога ли да кандидатствам за програмата ако съм в майчинство.

 57. здравейте,искам да попитам има ли значение дали сам по майчинство,за да кандидатствам по програмата “АЗ МОГА”

 58. Здравейте,
  Много е хубава инициативата, която сте подели, но за съжаление малко късно научих за нея!
  Съжалявам ако нещо съм пропуснала и повтарям някой въпрос, но ми позволете да попитам за моя случай.
  В момента съм по майчинство и ме интересува дали мога да се запиша на курсове по немски или компютърно обучение по Еxcel?
  А документи в Бюрото по труда там, където живея ли да подам?
  Благодаря Ви предварително!
  Пожелавам ви много успехи!

 59. Здравейте!Искам да попитам хора с висше образувание могат ли да участват в програмата,защото прочетох ,че за учителите дават отказ категоричен?До кога е крайният срок за подаване на документите?

 60. Здравейте,
  изобщо не съм запозната с тази програма.Научих случайно от моя приятелка,Моля, дайте ми повече информация!Аз знам немски на ниво В1,работя на трудов договор, но само от 3 месеца ,искам да запиша английски искам да попитам следното:

  1.По добре е за продължа ли с немски(незная дали има 3 нива да са след В1 иначе да ги повтарям не си струва,ако няма да запиша от 1 до 3 ниво английски(все пак Вие може да ми кажете по добрия вариант)
  2.Ако по време на курса остана без работа или си сменя работата няма ли да ми прекъсне курса или да платя неустойка?

  3.Може ли някой друг да ми подаде заявлението?
  4.Лице и номер за контакти и повече инфо в бюрото на труда.
  5.Зная,че повече инфо мога да получа и в сайта на бюрото и там да си изтегля документите,но след известно търсене не можах нищо да намея.Моля,дайте ми няколко напътствия.
  6.Краен срок за записване?
  Благодаря!
  Аз съм карала при Вас курсове и съм много доволна,ако бъда одобрена ще се запиша при Вас.Това не е комплимент, а истинита

 61. Zdraveite.Podala sam dokumenti za tazi programa na 03.09.2011god.Iskam da popitam koga 6te sa gotovi rezultatite i dali sam odobrena za tazi programa.6te 4akam otgovor na imeil adresa napisan po gore.BLAGODARQ PREDVARITELNO.

 62. Zdraveite, iskam da popitam dali moga da kandidatstvam po programata “az moga pove4e”?Rabotq v Darjaven universitet kato inspektor – u4ebna deinost. Blagodarq predvaritelno:)

 63. Здравейте!
  Програмата “Аз мога повече” ще набира кандидати до края на месец септември 2011.
  На запитванията за шофьорски курсове бихме Ви посъветвали да проверите в Агенцията по заетостта дали има доставчици на тази професия, защото говорим за професионално обучение все пак.Попитайте в Бюрото по труда относно списъци на доставчици на обучение по тази професия
  Ако сте карали езикови курсове вече по програмата “Аз мога” ,не бихте могли отново да кандидатствате за обучение по ключови компетенции /тук са включени езикови и компютърни програми/по тази програма.

 64. Здравейте,искам да попитам защо не се отваря сайта на Агенцията по заетостта.И от къде може да се изтеглят документите за кандидатстване.Преди време когато ходих до бюрото по труда ми казаха да ги видя в интернет,но на практика това е невъзможно?Благодаря предварително за отговора!

 65. Zdraveite! Ot poznata 4uh, 4e v programata “az moga pove4e” bili vklu4eni i 6ofiorska knijka kategoriq C,D i E? Ima li takova ne6to i kade moga da pogledna kakvo to4no se vklu4va v profesionalnoto obu4enie? Za ezicite e qsno koi sa, no za profesionalnoto obu4enie ne mi e qsno..Blagodarq predvaritelno

 66. До кога е крайния срок за подаване на документи по програмата “Аз мога повече” ?

 67. Здравейте, казвам се Александра и съм студентка, не работя. Искам да попитам дали мога да кандидатствам за курса по снглйиски език- безплатно обучение. Ще чакам отговор на електронната поща посочена от мен по-горе
  Благодаря Ви предварително…

 68. Интересуваме дали има значение дали си на 8 часов или 4 часов трудов договор.Моля за отговор на ипейла.

 69. Здравейте,в момента карам курс по Английски език по програмата “Аз мога” имам ли право да кандидатствам за още един курс за компютърна грамотност по програмата “аз мога повече”ако може да ми отговорите на електронната поща.

 70. Здравейте!Искам да попитам относно програмата “аз мога”.В тази програма може ли да се изкара шоф. курс за категория “В”.От варна съм. Благодаря!

 71. Здравейте!Програмата ” Аз мога повече” вече е отворена и всички които желаят да кандидатстват могат да го направят сега.Ето и нашите отговори за:
  Мира -Разбираме разочарованието Ви ,но дано скоро получите уведомление и стартирате така желания курс. Успех!
  Antoniq – трябва да сте работеща по трудов договор или самоосигуряваща се.Става дума за това да плащате не само здравните си осигуровки!
  desi – Важното е кой е Вашия работодател!?!Ако роботодателят ви е държавна администрация няма как да кандидатствате.
  Deliana – Не!! По тази програма могат да кандидатстват само работещи по трудов договор или самоосигуряващи се.
  Нина Пенчева -Не! По тази програма вече сте се обучили по ключови компетентности 2! Можете да се пробвате да кандидатствате за професионално обучение.
  lili Arsova – щом работите на трудов договор можете да кандидатствате или в Бюрото по труда по месторабота, или в Бюрото по местоживеене.

 72. Здравейте, бих желала да попитам, дали отговарям на условията за кандидатстване по програмата – управител съм на фирма /самоосигуряващо се лице/, но нямам сключен договор с фирмата.
  Благодаря предварително.

 73. zdraveite, kak moga da kandidatstvam ako ne nqmam adresna registraciq v plovdiv ,no jiveq tuk.Rabotq na palen raboten den t.s ot 9 do 20h.Lili Arsova

 74. Искам да попитам, като в момента съм по майчинство може ли да кандидатствам по тази програма ” Аз мога ” за английски език.

 75. Здравейте, искам да попитам дали след като вече съм изкарала 3 нива по англ.език по програмата “Аз мога”2010г, дали мога да кандидатствам за следващо ниво по англ.език от новата програма “Аз мога повече”2011г.
  Благодаря предварително

 76. Искам да попотам,аз като съм безработна имам ли право на такива Безплатани курсове?

 77. Здревейте, пълномощник съм по ОП “Развитие” имам ли право да подам документи по програма “Аз мога”??????

 78. здравейте искам да ви попитам след като съм безработна но самоосигуряваща се може ли да се запиша в тази програма?

 79. Тайкато аз съм от Хасково но работя и живея в Пловдив под наем.Къде трябва да ида в Пловдивското или Хасковското бюро по труда.Също искам да попитам имали значение доходите…или те не се вземат предвид…ако може по e-mail ако не няма проблем…мерси предварително….

 80. Здравейте,
  Наистина започвам да се съмнявам, че някога ще получа ваучер по тези програми. Кандидатствах по “Аз мога” през септември 2010. От вас разбрах, че в момента раздават ваучери точно на септемврийските кандидатури. Но за Стара Загора въпросът не стои така. След 9 месечно чакане, вчера ми се обадиха от БТ и ме поканиха да потвърдя съгласието си. Зарадвана, още днес сутринта отидох да си получа уведомителното писмо (поне аз така си мислех). Оказа се, че ни викат да си направим пререгистрация, т.е. наново да кандидатстваме по новата програма “Аз мога повече”, с предимство, забележете, защото парите по старата програма се изчерпали…Бяхме много хора, все работещи (нали за такива е програмата). Попълнихме си нови заявления, но се оказа, че служителите нямат достъп до регистъра…Та се започна едно чакане, закъснях за работа с час и половина. С огорчение споделям това и отново се въоръжавам с търпение. Хубав ден на всички!

 81. Здравейте!
  за Валентина и Ваня Кирова – кандидатстването става когато се отвори програмата отново. Най- вероятно след 15 август ще можете да отидете в Бюрото по труда и да кандидатствате.
  за Татяна – след като сте на трудав договор и сте одобрена идете и си вземете ваучера.
  за Mishel – потърсете в Интернет доставчици на обучение в Агенциятата по заетостта. Там ще откриете доставчиците във вашия град и можете да си изберете подходящия. Ако ли не в Бюрото ще трябва да ви насочат към фирма в близък град, която да ви обучи.
  за Малина – до този момент държавните служители нямаха право да кандидатстват. Когато се отвори отново програмата, прочетете дали важат тези ограничения при кандидатстването. Най-вероятно от 15 август ще се приемат новите документи.

 82. Здравейте,като служител на Българска народна банка мога ли да се възползвам от предоставяните ваучери или те са само за наети в частния сектор?

 83. Здравейте,
  днес в БТ – Бургас ми беше отказано подаване на заявление. Отговориха ми да отида края на август. Имат ли основание да го правят?!

 84. Здравейте. Аз получих уведомление че съм одобрена за обучение по Програма “Аз мога”, за която съм кандидаствала преди една година.Въпроса ми е: имам ли право да се възползвам от този ваучер, ако в момента на кандидатстването съм била на 8- часов трудов договор, а сега съм на 4 -часов трудов договор при същия работодател? Благодаря Ви предварително за отговора.

 85. Здравейте!Може ли да ми кажете кои фирми в Стара Загора предлагат съботно-неделни или вечерни компютърни обучения с ваучери по програмата “Аз мога”,понеже повечето компютърни школи не работят с тези ваучери.Благодаря!

 86. Здравейте!
  Аз съм от Варна и не можах да разбера как мога да участвам в езиковите курсове, които организирате!
  Благодаря!

 87. Здравейте,Ria!
  Надяваме се да сте получили отговор на вашия е-mail, а вероятно и уведомление. Независимо от това ви съветваме да отидете отново в Бюрото по труда, където сте кандидатствали. В момента се раздават уведомления в цялата страна на тези които са кандидатствали през септември 2010.Трябва да ви отговорят! Успех!!

 88. Здравейте,
  миналата година хванах последният срок и кандидатствах по програмата на 26.09.2010.Обаждах се 2 пъти и немога да разбера мотаят ли ме или просто и самите соц.работници незнаят за какво става въпрос.Кандидатсвах заедно с 3 ма мои колеги-те са одобрени,тяхното бюро по труда имало квота-ТБ Младост,а моето -не.
  Отговорът от ТБ Люлин в София беше-че не им стигали парите,имало много желаещи и сега обработвали началото на месец септември/същият отговор получих и преди месец/.Аз не се вълнувам колко желаещи имат,а дали са ме одобрили и кога точно мога да получа истинска информация ще мога ли да уча език или аз да мисля други варианти.

 89. Здравейте Андриан
  Програмата АЗ МОГА отдавна е затворена. В момента тече процедура по отварянето на друга програма АЗ МОГА ПОВЕЧЕ. Кога ще бъде отворена – не се знае. Ако работите на трудов договор можете да кандидатствате за обучение както по език,така и за професия.Трябва да проверите дали има доставчик на обучение /обучителна организация,фирма/който би могъл да ви предложи така желаната от вас професия.Посетете сайта на Агенцията по заетостта и там вижте доставчиците на обучение,които предлагат желаната от вас професия.Такава справка можете да получите и в Бюрото по труда.

 90. Здравейте. Интересувам се от това дали мога да кандидатствам към днешна дата по програмата “Аз мога” работя като кранис във фирма (АД) и бих искал да ви попитам дали има вазможност за придобиване на авто кран или курс по английски език.

 91. Здравейте!Вие влизате в групата на работещи в сферата на образованието и по програмата АЗ МОГА имаше ограничения за работещитев сферата на държавната администрация,съдебната власт, образованието и полицията.Приемът беше през септември 2010.Скоро ще се отвори АЗ МОГА ПОВЕЧЕ където ще има корекции в изискванията. Така ,че изчакайте новите условия, за да кандидатствате при отпадане на старите изисквания

 92. Здравейте,
  Синът ми е инвалид 100%. Може ли да се запише в някакъв езиков или компютърен курс с оглед възможност за работа вкъщи?

 93. Здравейте.Въпросът ми е следният:работя като техник-химия в катедра “Екология и опазване на околната среда” в държавен университет на постоянен трудов договор.Мога ли да кандидатствам за програмата “АЗ МОГА”.Благодаря.

 94. Здравейте, Алескандър!
  Програмата “Аз мога” е за работещи по трудов договор. Това е основно изискване. Скоро ще се отвори новата версия “Аз мога повече”. Следете новините в Агенцията по заетостта и когато отворят програмата и обявят дати за кандидатстване, ще видите какви са изискванията при самото кандидатстване с които ще трябва да се съобразите.

 95. Здравейте. Моят въпрос е следният: в момента съм студент, но работя във фирма на граждански договор. Това проблем ли е, защото искам да кандидатствам за ваучер за изучаване на Испански език. И кога става самото кандидатстване? Благодаря предварително !

 96. Уведомяваме всички, че стартира раздаване на уведомления на всички кандидатствали през септември 2010 по програмата ” АЗ МОГА” За всички които искат да се ориентират как да открият своя доставчик на обучение предлагаме нашата ннформация на сайта на “НАУКА И ЗНАНИЕ”. Все още не е отворена новата схема ” АЗ МОГА ПОВЕЧЕ” и не можем да коментираме какви ще са изискванията за нея. Ето и някои пояснения за : за orgi и Михаела Атанасова – следете отварянето на схемата ” Аз мога повече”.Там ще има пояснения кой може да кандидатства и при какви условия за тоти – проверете дали в списъците на доставчик на обучение има такива които предлагат във Варна -бижутерство. Изчакайте отварянето на ” Аз мога повече” и тогава след като се обявят изискванията ще можете да кандидатствате. за Стайка и Иванина Иванова – за новата схема” Аз мога повече” нямаме яснота какви са изискванията. Може би ще отпадне тази точка за ограничения на държавните служители и тези участвали в други проекти.Следете кога ще стартира ” Аз мога повече” и какво ще се изисква от кандидатите

 97. Здравейте!
  Макар, че на повечето сме отговорили вече на личните ви e-mails ето и още яснота.
  Уведомяваме всички, че стартира раздаване на уведомления на всички кандидатствали през септември 2010 по програмата ” АЗ МОГА”
  За всички които искат да се ориентират как да открият своя доставчик на обучение предлагаме нашата ннформация на сайта на “НАУКА И ЗНАНИЕ”.
  Все още не е отворена новата схема ” АЗ МОГА ПОВЕЧЕ” и не можем да коментираме какви ще са изискванията за нея.
  Ето и някои пояснения за :
  за orgi и Михаела Атанасова – следете отварянето на схемата ” Аз мога повече”.Там ще има пояснения кой може да кандидатства и при какви условия
  за тоти – проверете дали в списъците на доставчик на обучение има такива които предлагат във Варна -бижутерство. Изчакайте отварянето на ” Аз мога повече” и тогава след като се обявят изискванията ще можете да кандидатствате.
  за Стайка и Иванина Иванова – за новата схема” Аз мога повече” нямаме яснота какви са изискванията. Може би ще отпадне тази точка за ограничения на държавните служители и тези участвали в други проекти.Следете кога ще стартира ” Аз мога повече” и какво ще се изисква от кандидатите

 98. Здравейте,

  Кандидатствах по програмата “Аз мога”, като посочих “професионално обучение”, но получих одобрение за ключова компетентност. Така или иначе не разбирам въобще какво да правя с това одобрение, а срокът ми за използване не ваучера скоро изтича…Какво следва сега? Къде мога да се запиша на курс? Какъв е редът, към кого мога да се обърна, за да ми обясни как точно стоят нещата, защото в бюрото по труда нямаха особено желание да ме запознаят с условията и процедурите; желая да повища компютърната си грамотност, а по-специално Acess и Quark Express, Photoshop и някои други специализирани програми, а ако това не е възможно, мога ли а използвам ваучера за обучение по език, например – италиански. Всичко това ми е необходимо в настояюата работа и е изключително важно за мен, но не мога да разбера какво да правя след одобрението

  Моля, помогнете ми!

  С искрени благодарности,

  Милена

 99. Izkam da popitam,kak da si pop1lnq dokymentite.Otnosno jivysha v.Kak da e pop1lneno po-posport gr.Dobrich,ili po-adres kadeto jiveq v momenta gr.Varna.
  Az v mometa rabotq na trydov dogovor,i she iskam da kandidatstvam za profesionalno oby4enie- frizior.Da mi kajete dali she imam shans za takav kyrs. Zashoto pove4eto kandidatstvat za kyrsove po-ezici.

  Blagodarq vi predvaritelno za otgovorite.

 100. Здравейте,
  наскоро мой приятел ме насочи към Програмата. Моля, кажете каква е възможността да кандидатствам за одобрение за езиков курс по английски към днешна дата. От Пловдив съм.

  ПОЗДРАВИ

 101. Здравейте, подадох документи ESF-21 13-01-010245/10.09.2010 г. Посетих бюрото по труда 2 пъти, нелюбезно ме отпратиха и казаха, че информация ще получа с обаждане по телефона, такова не съм получила до момента. Моля за Вашия отговор на посочения имейл адрес.

 102. Здравейте, през септември миналата година група колеги подадохме документи по програмата “Аз мога” – чуждоезиково обучение, проверихме тази година дали сме одобрени – отговориха ни от “Бюрото по труда”, че сме одобрени. Обаче ваучерите не се дават и се питаме защо ? Вие много тактично предположихте, че имали някакви “технически” проблеми. Е,,, ние тук простолюдието не сме толкова тактични и директно считаме, че отново една чудесна инициатива е побългарена и опорочена от чиновническата мафия в Булгаристан. Отвратени сме от крайно непрофесионалното отношение по тази тема на Агенцията по заетостта, МТСП и всички знайни и незнайни войни на чиновническия фронт по бюрата по труда, чиято основна задача е да редят пасианси на компютъра по 8 часа на ден (освен в дните, когато бягат с по час-два от работа)Питали сме ги многократно – каква е причината бе хора, за да не се раздават ваучерите – никакъв отговор от тяхна страна.
  Така , че Уважаеми, не ги жалете толкова с Вашето “имали технически проблеми” – имат само един проблем наглата им некадърност прикрита зад маската на измислените длъжности, които заемат.
  Няма оправия, как може да сме толкова откъсано племе !!!

 103. Здравейте!
  Имам следният въпрос: Преди 1 година фирмата, в която работя кандидатства по програма, финансирана от ЕСФ – “Обучение на персонала, ключ към успушен бизнес”, като аз бях назначена на граждански договор като счетоводител-проект. Проекта вече приключи. В този случай мога ли да кандидатствам по ОП “Развитие на човешките ресурси” – АЗ МОГА предвид т.2 от Декларацията?

 104. Здравейте!
  1.Интересувам се държавен служител може ли да кандидатства по програмата-АЗ МОГА-К2-езиково обучение.
  2.Можем ли след удобряване с валчера да си изберем езиковия център който да посешаваме?
  3.Тази програма отнася ли се за Бюрото по тръда в гр.София?

 105. Здравейте,искам да питам дали ще има обучаваща институция за професионална квалификация за Бижутер в Варна, по програмата “Аз мога повече” и ако има коя е тя. Благодаря

 106. Здравейте, доколкото разбрах новите одобрени ще са само за тези,които са подали документи през Септември 2010г.Дали ще има нови места за записване тази година за тези,които тепърва искат да се запишат и особено за град Варна?Предварително Ви благодаря за отговора.

 107. Здравейте!
  На много от вас вече сме отговорили на личните e-mails.
  до Мира,Gergana,Полина,Mariq, Петя Николова – до този момент не е стартирало раздаването на ваучери на тези,които са кандидатствали през септември 2010.Ако искате можете да си проверите в Бюрата по труда дали сте одобрени.Явно Агенцията има някакви технически проблеми. Изчакайте!
  до Евелина,irina,Мария Спасова – нов прием ще има,но кога ?! още не се знае.Самата програма ще има и нови правила.Просто изчакайте отварянето на програмата и четете новините на Агенцията по заетостта
  до Росица – имате право да си довършите курса в рамките на програмата.Това обаче трябва да го организира Вашата обучителна организация при добро желание.
  Всички въпроси можете да отправяте в Бюрата по труда!!!

 108. Здравейте,
  Месец Септември 2010г. кандидатствах по програмата Аз мога.
  Въпросът ми е как мога да получа информация дали съм одобрена?

 109. Здравейте,благодаря за обаждането от Варна.Доколкото разбрах няма ваучери за курсове за безработни лица по програмата аз мога повече,всичко е въпрос да си купиш книгата и да се самообразоваш.ще се радвам да видя реклама за този компютърен продукт,за който ми се обадихте на следния е-маил адрес: silviyapanova@gmail.com

 110. zdraveite
  iskam da po pitam ot koga zapo4vat zapisvaniata za programata az moga
  i dali ima kurs za manikurist
  mersi predvaritelno

 111. Привет!
  Интересува ме от кога ще започне прием на документи за издаване на ваучери по програмата `Аз мога`?
  Предварително Ви благодаря!

 112. Здравейте! Интересувам се кога отново бюрата по труда ще започнат приемането на документи за издаване на ваучери по програма `Аз мога`?
  Предварително Ви благодаря!

 113. Здравейте!

  Какво се случва, ако сме работили когато сме подали документи за програмата “Аз мога”, но в последствие по една или друга причина сме напуснали работа. Все пак чакаме вече половин година, още никой не се е обадил, а за толкова време се случват много неща.

  Благодаря предварително за отговора!

  А.

 114. А кога, можем да очакваме, да започне приема на документи?
  И завършено образование играе ли някаква роля в класирането. Аз съм завършила магистратура, но ще ми дадат дипломата след няколко месеца. Трябва ли да си вадя удостоверение когато кандидатствам или мога да представя дипломата за бакалавър.
  Предварително благодаря.

 115. Здравейте!

  От малко след Нова Година търся да открия нещо за резултатите от кандидатствалите миналата година по програмата Аз Мога хора. Доколкото разбирам, бюрото по труда както обикновено не си е свършило работата. С мен никой не се е свързал, въпреки че няма основание да не съм одобрена. А вече изглежда е приключило получаването на уведомленията за обучение за 2011. Моля ви за някаква яснота. Благодаря Ви предварително. Кандидатствала съм в гр. София, бюрото по труда в кв. Младост. Моят Номер или ESF е 2113-01-11 0852

 116. Здравейте. Тъй като съм по майчинство искам да попитам дали имам право да се запиша на курс по английски. Благодаря предварително

 117. Въпросът ми е:Работя в детска градина като помощник възпитател,дали професията ми отговаря на изискванията по програма”Аз мога повече” за изучаване на английски език.Отговорете ми на електронната поща. Благодаря Ви много.

 118. Zdraveite,
  Podadoh dokumenti za kurs po angliiski v bjuro Serdika na 20 septemvri 2010 i ot togava sym se obajdala pone 15 pyti za rezultati. Vseki pyt mi se otgovarq da chakam obajdane. Ima li nakakyv nachin da razbera koga shte stanat gotovi rezultatite i kak da proverq dali sym odobrena?
  Blagodarq

 119. Здравейте. Края на есена на 2010, подадох документи за тази програма, за обучение по испански език. И ми казаха, че ще ми се обадят ако съм одобрена. След 3 месеца случайно разбрах от брат ми, че те не се обаждат изобщо, и е трябвало сама да проверявам едва ли не през ден дали не съм одобрена. Как мога да разбера дали все още важи ваучера, ако изобщо ми е предоставен такъв???

 120. Здравейте!
  През септември месец 2010 г. попадох документи за ваучер за чуждоезиково обучение. Казаха ми, че когато съм одобрена, ще се свържат с мен по телефона. Оттогава – ни вест, ни кост. Как мога да разбера дали съм одобрена, като никой не отговаря на телефоните?
  Поздрави!

 121. Здравеъте, бих искала да попитам дали мога да бъда включна в този курс по английски конкретно, при положение , че съм студент и не работя.Благодаря предварително.

 122. Здравейте,

  Обучавам се по програмата “Аз мога” и вече съм минала двете нива, но се налага да отцъствам от страната за дълъг период от време. Обучаващата ми предложи да мина на индивидуално обучение по програмата, за да мога да я приключа, но с/у заплащане. Това правилно ли е?

 123. Здравейте,

  Като работещ в сферата на образованието/учител по английски език съм в ОДК/, искам да разбера дали мога да кандидатствам за обучение по друг език,за ключова компетенция (когато стартира отново програмата, разбира се).
  Очаквам отговор на ел.поща
  Благодаря ви!!!

 124. Здравейте,
  Кандидатствах през месец септември 2010 по програмата “Аз мога”. Днес за трети път ходих до Бюрото по труда, но не получих адекватен отговор. Разбрах, че приема на документи по новата програма не е стартирал. Не ми стана ясно има ли вариант, при който да се преустанови раздаването на ваучери на подалите документи през септември и да се отвори новата програма или всички одобрени септемврийски кандидатури ще получат ваучери. Казано по-простичко, ако все още не съм получила ваучер при стартирането на “Аз мога повече” да си подам ли документите отново?
  Благодаря Ви.

 125. Здравейте! На повечето от Вас вече сме отговорили на личните Ви e-mails.
  Следете новините в сайта на Агенцията по заетостта. До този момент няма ново отваряне на програмата.Какви ще са новите правила ще се разбере след нейния старт.На този етап никой от Вас не е изпуснал срокове за кандидатстване!!!

 126. По новата програма може ли да се обучават служители от МВР

 127. Здравейте,

  Имам желание да се запиша на курс по английски,самоосигуряваща съм(ЕТ).Преди 2 седмици идвах до офиса ,но ми казаха,че няма ваучери и записвания.Прочетох в началната ви страница,че записванията стават декември месец-значи ли че съм изпуснала срока,или скоро пак ще имам шанс да кандидатствам?

  Благодаря

 128. Здравейте,
  искам да питам дали хора със двойно гражданство имат шанс в програмата, ако живеят и работят в Бг.
  И още един въпрос от коя дата започва подаването на документите че не намерих никъде?

  Много Ви Благодаря!
  Поздрави

 129. започнах курса но виждам го за безсмислен как да се откажа от него

 130. Здравейте!!!
  Нека отново Ви напомним ,че все още не е отворена програмата Аз мога. Не се знаят новите условия за кандидатстване. Така че, изчакайте отварянето и и след като се запознаете с новите изискванията за кандидатстване, ще коментираме заедно дали имате шансове за включване в съответен курс. За сега всички могат да кандидатстват,но при определени условия- да са на трудов договор или самонаети.
  за Валерия – за да кандидатствате трябва да сте на трудов договор. Моля попитайте компетентните органи в лицето на Бюрото по труда дали вие можете да кандидатствате.
  за Павлина Стоянова -независимо,че не сте с педагогическо образование,щом работите в сферата на образованието не можете да кандидатствате по тази програма.Изчакайте новата програма. Надяваме се тези ограничения да се променят.
  за Boqnka – идете в Бюрото и от там си получете уведомлението за обучение. После си намерете подходящ доставчик за обучение. След като доставчика ви напише,че ще се учите при него идете пак в Бюрото и от там ще получите ваучер за самото обучение
  за Бончева – не е обявена дата за отваряне на новата програма .Само знаем,че ще се казва – Аз мога повече. Следете информацията на сайта на Агенцията по заетостта или нашия сайт.

 131. Здравейте,
  Аз кандидатствах по програмата “АЗ МОГА” през м. Септември 2010 г. Когато си подадох догументите ми казаха, че ако съм одобрена ще се свържат с мен около Нова година или малко след това. Та по този повод имам два въпроса, първият е: Има ли начин, по който да разбера дали съм одобрена или не за да съм поне информирата?
  Другият ми въпрос е: Ако не съм одобрена по предното си кандидатстване може ли да кандидатствам по програмата, но в друга сфера, през март месец 2011г. (както е записано по – горе).
  П.С. Моля пишете ми на мейла!

 132. Здравейте!
  Възможно ли е, при условие, че съм на трудов договор, но в момента съм в края на майчинството си, да кандидатствам по програмата “Аз мога”?

 133. Здравейте,

  Бих искала да попитам кога започват курсовете през 2011 г. Какви са сроковете за подаване на документи?

  Благодаря ви.

 134. Бих искала да попитам как мога да разбера дали кандидатурата ми е отхвърлена за курса по английски език?Подала съм документите на 15 септември 2010 и все още няма никакъв отговор.Мисля, че отговарям на необходимите критерии.

 135. Много ще съм Ви благодарна някой ако спомене има ли обявени дати за прием на нови документи по програма “Аз мога” през 2011 г.
  Благодаря предварително

 136. Здравейте,
  Искам да ви попитам относно бъдещата програма, която ще стартира през март 2011 г. Това означава ли, че през месец март ще трябва да си подам необходимите документи? Откъде и кога мога да си взема заявление? Срокът докога е?

  Очаквам отговор на електронната ми поща.
  Благодаря ви предварително за отговора.

 137. Пиша Ви от Попово.От бюрото по туда ми казаха,че съм одобрена по ключова компетентност английски език,но все още нямам уведомление.Знаете ли какъв може да бъде проблема,защо се бавят? Благодаря Ви предварително!

 138. Работя като библиотекар в училищна библиотека/ но не съм с педагогическо образование/,на 56 години съм.Искам да кандидатствувам по програмата”Аз мога” за изучаване на английски език. Моля да ми отговорите какви са шансоветв ми за одобрение при евентуално кандидатстване.

 139. Здравейте!На пълен работен ден съм,но на смени и договорът ми е временен.Искам да попитам мога ли да се включа в програмата АЗ МОГА.Благодаря предварително.

 140. zdraveite az rodih naskoro i sam po mai4instvo iskam da razbera dali e vazmojno da se zapi6a po tazi programa i po to4no z akursovete po angliiski ezik molia pi6ete mi na po6tatata

 141. Здравейте!
  Агенцията по заетостта излезе със съобщение ,че през март 2011 ще започне 3 фаза на програмата АЗ МОГА. Тогава ще започне ново записване на желаещите да се обучават. На този етап стартира раздаването на уведомления за одобрение на тези хора, които са кандидатствали през месец септември 2010. След като получите уведомление не забравяйте да намерите подходящия ДО /доставчик на обучение т.е.обучителна организация/ и там да представите уведомлението,за да ви се попълни от доставчика на обучение. Едва след тази процедура се получава ваучер за обучение!!!На всички които са кандидатствали желаем успех !!!!

 142. Интересува ме отговорът на следния въпрос – защо работещите в сферата на образованието нямат право да се възползват от възможностите на тази програма.Кое налага дискриминационното отношение към тази категория хора – може би твърде “големите” им заплати.

 143. Добър ден!!Проявявам голям интерес към Вашата програма ,но имам няколко въпроса относно::аз съм служител в Община (общински)не държавен служител ,и дали още има възможност за записване на шофъорски курсове .Благодаря Ви предварително!!

 144. Здравейте,
  Завърших университет в края на миналата година и в момента съм все още без работа. Бих искала да кандидатствам за компютърен курс, който ще ми помогне да се развия в специалността си.Можете ли да ми кажете дали ще има допълнителни срокове за подаване на документи по програмата Аз мога?

 145. Здравейте,аз съм студентка и неработеща, искам да попитам дали през 2011г. ще има някакви безплатни курсове от “Бюрото по труда” и кога ще започне новото записване.

 146. След 6 месеца очакване получих съобщение за ваучер по ОП АЗ МОГА-английски език – но не отивам да си получа ваучера поради факта че във Варна не мога да намеря ДУ за неделен курс а миналата година имаше-помогнете-чакам бърз отговор.

 147. Здравейте!!!
  Интересуваме имали езикови курсове за 2011година и ако не ще има ли скоро и от кога ше започват новите записвания

 148. Здравейте!!!
  Интересуваме имали езикови курсове за 2011година и ако не ще има ли скоро и от кога ше започват новите записвания

 149. Здравейте,може ли попитам кога ще е следващото приемане на документите по програма”Аз мога”.Разбрах,че в цялата страна все още не се приемат документи!

 150. Вече съм на 50г. и се налага да се преквалифицирам, защото е направо невъзможно да си намериш работа.Какви възможности имам чрез програмата през 2011 и кога ще започне новото записване.

 151. Здравейте,интересуваме аз като в момента съм по майчинство мога ли да се въсползвам от тези курсове.И ако може да ми кажете кога е краиния срок за подаване на документите.

 152. Здравейте,

  Интересува ме как работи програмата “Аз мога” .Желая да се запиша при Вас на следните 6 модула и ме интересува дали се отпускат напълно ваучери за целия курс?
  Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, CorelDraw, Web Design: DreamWeaver, Flash, HTML, CSS, Access,Java,Java Script,C++.

 153. Здравейте,
  може ли още да се кандидатства по тази програма?
  Ако не може в момента, ще я има ли отново?
  Моля за отговор по електронната поща. Благодаря!

 154. Здравейте,може ли да ми кажете дали ще се отпускат ваучери по програмата “Аз мога” през следващата 2011 година

 155. Здравейте,искам да попитам кога ще започнат записванията по програма “Аз мога”

 156. здравейте,вече получих ваучер от бюрото по труда и ходя на курсове по английски език.Въпросът ми е следния-ако случайно остана без работа сега,когато вече съм започнала курса,той ще бъде ли прекратен и какви ще бъдат последствията?

 157. Здравейте,
  искам да попитам кога отново ще имате прием за безплатно обучение по английски език, понеже чак сега разбрах за тази опция. Много желая да се запиша, но вмомента нямам финансовата възможност за платен курс, тъй като съм безработна.
  Благодаря предварително!

 158. Здравейре искам да разбера кога ще се разбере кои са одобрени,от кандидатстващите през месец септември.тази година ли ще е или 2011

 159. Здравейте бих искала да попитам кога мога да се запиша на курс през следващата 2011 год.

 160. Здравейте!
  Ние като обучителна организация Ви уведомяваме,че в момента няма движение на документи подадени в Бюрата по труда по програма “АЗ МОГА” през септември.В момента програмата е спряна и повече не се кандидатства по нея дори и да имате желание.

 161. Искам да попитам…малко късно научих за тези курсове…дали ще може да ги започна по-късно и само септември ли са?

 162. Zdraveite,

  moga li sega da se vklucha kam programata “Az moga”??Kakvi dokumenti se iziskvat?

 163. Моя приятелка ми каза, че по тази програма може да се кандидатства и за шофьорски курсове. Това вярно ли е? Ако да – курсове в кои категории покрива програмата? Ако не – има ли такива курсове по друга програма? Благодаря предварително за отделенота внимание!

 164. Здравейте!
  Искам да попитам след колко време след подаване на заявленията става удобрението,защото аз и моята приятелка подадохме документите началото на септември месец и все още чакаме.
  Благодаря предварително!

 165. Искам да попитам дали ще бъде удължен срока за записване?Покривам всички изисквания,обаче малко закъснях с подаването!Благодаря предварително

 166. Сега мога ли да се запиша? Малко е късничко,но..

 167. Здравейте,искам да попитам мога ли сега да кандидатсвам по някои от курсовете?

 168. Здравейте!Одобрена съм по прогр.”Аз мога”,за професионална квалификация- козметика.Ще се запиша и започвам скоро.Въпроса ми е мога ли успоредно,едновременно да подам заявление за ключова компетентност-гръцки език,и евентуално да бъда одобрена,или трябва да приключа първия курс?
  В рамките на 1 година мога ли да бъда одобрена за двата вида курс-проф.подготовка и ключова комп.,ако е така до 2013 г,имам ли право така всяка година по два курса? Мерси за отговорите и дано да имат и други хора полза от тях.

 169. Изпуснах сроковете за подаване на документи и затова ме интересува, дали ще се приемат отново документи по “Аз мога” и кога евентуално мога да очаквам да стане това ?

 170. Здравейте! Искам да попитам дали ще има още такива курсове и къде трябва да се регистрирам ,таи като не сам от Пловдив ,но работя в града.Също така и какви са усложията за записване. Много благодаря предварително за информацията.

 171. добър ден значи аз сам на 17 години и искам да работя от каде да си искарам пълномощно че мога да работя. Разбира се и с родител…благодаря предварително…

 172. искам да запо4на обу4ение по КК-4 компютърно обучение или англииски но … днес ходих и ми казаха 4е сьм закьснял …. Ами като никои не казва тук в провинцията се таят и казват само на свои хора от Тетевен сьм Моля помогнете ако има някаква вьзможност жсе още….

 173. Здравейте!Подала съм молба в бюрото по труда по програма “Аз мога” и всеки момент очаквам одобрение,но ме интересува дога съставяте групите за начинаещи / анг. език/ и дали няма да е късно, когато получими валчерите да се запишем за започване на обучението.

 174. Здравейте, отново!
  Днес исках да си подам заявлението ,заедно с една колежка,но категорично ни беше отказано.
  В Д”БТ” р-н”Овча купел”,ст.експерт”АСИ”-Пенка Кирилова и гл.специалист “ПУ”-Татяна Петрова -Гешакова,които обслужваха хората ,като видяха заявлението и местоработата “Детска ясла”№66,казаха ,че нямаме право.Обясних им най-подробно ,че съм Ви писала и сте ми отговорили ,че имам право,тъй като детските ясли са към Министерство на здравеопазването и не попадаме в групите които немогат да участват в програмата.Дадоха ни един хвърчащ лист и ни накараха да си го четем отвън.Когато исках да се оплача на Директора на Д”БТ” -Евгения Петрова ,нея я нямаше в кабинета си .По късно след ходене по мъките,разбрахме ,че г-жа Петрова е била през цялото време в стая №4 където се разиграва случката,тя не взе никакво участие .Искам да попитам ,защо не ми беше позволено да си подам заявлението ,а по компетентни хора да преценят дали имам право или не?Докога груби и ограничени хора в познанията за съответна програма или проект ще бъдат обслужващи звена ?Защо има дискриминация сред хората?Съжалявам ,че няма да бъда част от този на пръв поглед реален проект.Апелирам институциите ,които поверяват програмите и проектите си в ръцете на ТОЛКОВА НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА да не се сърдят за отношението на хората към тях.Няма да вървят нещата в тази объркана и неграмотна /от страна на административни звена/ държава.

 175. Здравейте!

  Искам да попитам докторанти могат ли да участват?
  Благодаря!

 176. Здравейте!
  Аз имам един въпрос, на който до някъде отговорихте, но на мен не ми е ясно напълно. Пишете, че схема “Аз мога” е за работещи и безработни, че ваучерите, които предоставяте са за такива хора, а после, че е само за работещи и самонаети лица или самоосигуряващи се. Кое всъщност е вярното? И кои лица водите самонаети? Питам, защото аз съм безработна от юли месец, сама напуснах работа, защото си смених местожителството, а програмата ме заинтересува. А и срокът е до днес. Благодаря много за разбирането и за отделеното време.
  И още нещо, случайно да знаете по схема “Развитие” има ли срокове за подаване на документи за участие? Да знам, ако там ще имам възможност за участие.
  Хубав ден!!!

 177. Здравейте!
  Надяваме се ,че идвете дами са получили отговор на своите e-mails.
  Днес е последния срок за подаване на документи в Бюрата по труда.
  Дали ще се удължи срокът??? – ние не знаем. Следете информацията в Агенцията по заетостта Ние ” Наука и знание” – Пловдив ще продължим да Ви информираме за актуални неща на нашата страница.

 178. Здравейте,в майчинство съм и съм съкратена, но искам да се възползвам от програмата “Аз мога”. Как да стане това? Благодаря предварително

 179. Здравейте, първо искам да изразя възхищението си от програмата “аз мога”. Моят въпрос е от кое ниво се започва изучавнето на език? Дали задължително от първо?

 180. Здравейте и от мен 🙂
  Днес съвсем случайно попаднах на програмата “Аз Мога” и съм заинтересована дали и аз мога да кандидатствам при условие, че съм на 4 часов (непълен) работен ден и съм студентка редовно обучение.

 181. Валентина Панчева – Щом работите на трудов договор не би трябвало да ви отказват.Можете да кандидатствате като подадете документи в Бюрото по труда или по местоживеене или по месторабота

 182. Здравейте!
  до Cinderella
  Най-напред отворете Агенцията по заетостта и проверете като доставчици на обучение дали фигурират фирми които правят такова обучение в Благоевград.Или идете в Бюрото по труда и там направете справка кой предлага професионален курс по шофьорство.
  до Fei
  Щом работите на трудов договор не би трябвало да ви отказват.Можете да кандидатствате като подадете документи в Бюрото по труда или по местоживеене или по месторабота
  до Стела Трендафилова
  Вие вече сте получили вашия отговор на посочения e-mail.
  до Антонио
  Ние ” Наука и знание” – Пловдив нямаме такава защитена програма. Проверете или в Бюрото по труда или по Интернет в Агенцията по заетостта кои са доставчиците на обучение по професия шофьор
  до Весела
  попитайте в Бюрото по труда.Щом сте на трудов договор ,дори и в неплатен отпуск не значи че сте безработна.Опитайте да си подадете документите
  до Diana Petkova
  Можете да напишете в Google.bg Бюро по труда район Оборище и там излиза информация.Адресът който търсите е ул.”Искърско шосе”№14 тел. 946 61 01

 183. Работя,като медицинска сестра, ще мога ли да участвам в програмата ,,АЗ МОГА”,по ключова компетентнос Английски език

 184. Здравейте ! Искам да попитам за курса по англ. език. Работя като асистент от 1 година в държавен университет. Въпроса ми е мога ли да кандидатствам за съответния курс. Благодаря в аванс за отговора.

 185. Дирекция Бюро по труда – Пловдив се намира на улица „Чернишевски” №3 в близост до булевард Копривщица, Бюро „Марица” на улица”Брезовско шосе” №142, а Бюро „Родопи”

 186. iskam da zadam edin tap vapros no mi se nalaga moje li niakoi da mi kaje kade e buroto po truda vraion obori6te blagodaria predvaritelno

 187. Здравейте,
  Мога ли да се възползвам от програмата “Аз мога”,ако съм в неплатен отпуск?

  Благодаря предварително!

 188. Здравейте,

  Казвам се Стела Трендафилова и съм от Асеновград. Одобрена съм за включване в обучение с ваучери по схема “АЗ МОГА” за общуване на чужд език – НЕМСКИ.
  Моля да ме информирате има ли оформена група от Асеновград за започване на курс по немски език. Кога ще започне курсът, от колко часа ще се провежда и в кои дни от седмицата. Интересува ме също от колко нива ще се състои , имам информация, че ще бъде общо 300 часа.
  Надявам се, че скоро ще започне курс по немски език в Асеновград, тъй като срокът, в който трябва да се запиша и да започна курса е 15.10.2010г.
  Очаквам Вашия отговор на електронна поща kostelo9@yahoo.com

  Поздрави,
  Ст. Трендафилова

 189. Здравейте!
  Интересувам се от езиковите курсове и по-точно английски, но незнам да ли мога да кандидатствам тъй като съм в майчинство от 1 година. Преди това си бях на редовен трудов договор на 8 часа. И другият ми въпрос е в кое бюро по труда да кандидатствам тъй като живея в Младост 4, а фирмата, в която работя е на центъра.

  Благодаря предварително!

 190. Има ли възможност за шофщорски курс в софия както в благоевград? Благодаря ви предварително.

 191. Здравейте!
  до Петя Стефанова -ако Вие се водите административен служител т.е. сте в държавната администрания не бихте могли да участвате в програма “Аз мога”.Има ограничения за работещите в държавната администрация,сферата на образованието,съдебната власт,прокуратурата,полицията. Попитайте в Бюрото по труда как ще тълкуват Вашия трудов договор
  до Иван Славов – програмата Аз мога е само за работещи на трудов договор или самонаети лица.
  да Ива – Първо уточнете какво бихте искали да учите. Ако сте завършили езикова гимназия, едва ли ще ви разрешат отново да повторите същия език. Програмите по схемата” Аз мога” са с различна продължителност. Посетете сайта на Агенцията по заетостта и там вижте какви обучения се предлагат като продължителност и програма.Самите обучения са по график и се спазват дните на обучение. Правят се проверки от оторизираните лица. С една дума решавате да се учите и спазвате правилата на проекта. Успех в начинанията.

 192. Здравейте!
  Чудесна инициатива!
  Аз съм студент, предстоящата учебна 2010-2011 година завършвам обучението си в образователна степен бакалавър, след което ми предстои магистърска програма, работя на пълен работен ден (8-часови смени), съгласно условията на трудов договор, изучавала съм английски и френски език.
  Исках да попитам дали е възможно да подам документи в Бюро по труда, но не по местоживеене, а по месторабота, тъй като текущият ми адрес не съответства на местоживеенето?
  Също така се интересувам дали се придобива сертификат за успешно проведено обучение и какъв е видът му?
  Каква е продължителността на обучението и какви са задълженията на обучаващите се по време на провеждане на съответните занятия (задължителна посещаемост,организационни дейности и т.н.)?
  Благодаря!

 193. Аз се интересувам от курса по английцки!Как и каде мога да получа иформация.

 194. Здравеите! В момента завършвам висше образование, но не работя никъде като също не съм регистриран като безработн в бюрото по труда.
  Въпроса ми е имам ли възможност да се запиша на курс по английски език по схемата ,,Аз мога,,?
  Благодаря за отговара Ви !

 195. Здравейте!
  Работя в Пловдивска общинска агенция за приватизация и искам да попитам мога ли да кандидатствам за езикови курсове по програмата “Аз мога”. Благодаря!

 196. Здравейте!
  Искам д попитам дали е актуална следната информация,която намерих в и-нет: че сте одобрен доставчик-№56 за Безплатни курсове“Аз Мога” – към бюро по труда .Там пише,че предлагате обучение по испански-300 учебни часа и са дадени адрес и телефон в Пловдив.Актуално ли е все още?
  Благодаря предварително!

 197. Здравейте.Знам че най-точна информация ще получа в бюрото по труда но ако ми отговорите на вапроса ще ви бада много благодарна!Интересува ме обучението по графичен дизаин..и по точно колко време продалжава то и какви са вазможностите за реализация след изкарването му?Благодаря!

 198. Мога ли да се включа в прогромота “Аз мога” след като съм психолог, но работя в сферата на образоваянието, като педагогически съветник.

 199. Здревейте!!!
  до Ре60 и Елена
  Програмата Аз мога е за работещи на трудов договор или самонаети. Дори и студенти ако сте на трудов договор можете да кандидатствате
  за Val
  по принцип – да!идете и си подайте документите
  за Алескиева
  Документи ще се приемат до края на месеца. А в момента се обработват стари заявления от април и те ще бъдат пуснати най-напред в обръщение. Сега кандидатстващите сигурно по-къдно ще получат ваучери. Посетете Бюрото по труда Там ще Ви дадат най-точна информация.

 200. Здравейте,
  интересувам се от компютърните курсове и курсовете по английски, но в момвнта съм в майчинство и искам да Ви попитам имам ли възможност и право да кандидатствам по тази програма.
  Благодаря ви предварително за отговора
  Успешен ден!

 201. Здравейте, искам да разбера ще има ли такъв курс в София и как да подам документи за него, защото разбрах, че в Стара Загора вече се записват.

 202. Здравейте,
  Интересува ме кога ще приключи кандидатстването и ще започне самото обучение по английски ез.

 203. Здравейте,в маичинство съм,имам бебе на 3 месеца.Ще мога ли да се възползвам от курсовете?Моля отговорете на електронната ми поща.Благодаря!

 204. Здравейте, не успях да прочета всички съобщения, но прочетох едно в което жена казва, че щом е учителка не може да участва.
  Това значи, че хората учещи и студенти,работещи същевременно не могат да ползват каквито и да било подобни курсове? Права ли съм?
  Благодаря много за отделеното време!

 205. Здравейте,

  Интересува ме дали са актуални все още тези безплатни курсове? 🙂 И също понеже съм студент 3-ти курс има ли възможност да започна един от тях при това положение 🙂

  Благодаря предварително за информацията

 206. Къде бих могла да прочета специалностите, които се предлагат за обучение по тази програма? Досега разбрах само за езикови курсове и компютърна грамотност. Има ли обучения за професий?

 207. Здравейте
  Наскоро разбрах за програмата и много се заинтригувах. Аз работя и едновременно с това съм студентка редовно обучение. Искам да разбера дали имам право да кандидатствам за курс по фризьорство. Благодаря предварително.

 208. здравейте
  работеща съм ,но с основно образование
  мога ли да участвам в програмата
  благодаря

 209. здравеите!работя като театар-маистор в пловдивския драмати4ен театар.много бих искал да посе6тавам ва6ите безплатни курсове по анг.език.ако това е вазмойно бихте ли ме уведомили по какав на4ин може да стане.благодаря ви!!!

 210. здравейте! Не е в нашите компетенции дали можете да получите ваучер. Посетете Бюрото по труда и попитайте Успех в начинанието!!!

 211. Здравейте! Интересува ме за колко от т.нар. Ключови компетентности мога да кандидатствам. Разбрах, че мога да се възползвам само за 1 курс, но дали мога да кандидатствам по няколко, за да увелича шанса си за одобрение или това би било проблем? Проявявам интерес към КК-5, 6 и 7. Предварително не бих могла да преценя за кой курс бих била одобрена, а наистина и трите биха ми били много полезни…
  Благодаря Ви предварително за помощта:))
  Вера

 212. Здравейте!
  Казвам се Христо Господарски на 21 години от Съединение. Работя на половин работен ден, но ще ми се наложи в известен период да сменя и колегите, които ще излязат в платен отпуск и ще стана на 8-часов работен ден. Мога ли да се възползвам от курса по Английски език?
  Благодаря предварително за отговора!

 213. Подновява се издаването на ваучери за обучение по схема „Аз мога”

  От 01.09.2010 г. Агенцията по заетостта подновява издаването на ваучери за включване в обучение по професионална квалификация и обучение по ключови компетентности по схема „Аз мога”. Ваучери ще се издават на лица, подали заявления в бюрата по труда до 26.04.2010 г. и одобрени от оценителните комисии. Паралелно с това само в периода от 01.09.2010 до 30.09.2010 г. бюрата по труда ще приемат и нови заявления на заети и самонаети лица, които желаят да се обучават по схема „Аз мога”.
  Заявленията се подават в териториалните поделения на Агенцията по заетостта по местоживеене или по месторабота на кандидатите.
  Одобрение на новоподадените заявления ще се извършва след издаване на ваучери на вече одобрените лица.

 214. къде мога да намеря списъка с доставчици на езикови курсове в София?

 215. Има ли някакъв краен срок за записване за Аз Мога в Бюрото по труда?

 216. За момента няма официални данни кога програмата Аз Мога ще бъде открита. Веднага щом узнаем ще публикуваме информация за откритите курсове.

 217. Моля да ми отговорите на въпроса:Кога отново ще се приемат документи за кандидатсване по прогамата “Аз мога “-ключова компетентност-общуване на чужд език в бюрото по труда Горна Оряховица.
  Очаквам с нетърпение вашият отговор.

 218. до Веселина
  На този етап дори и да сте одобрена,няма да ви дадат ваучер, защото програмата ” Аз мога” е спряна временно. Когато стартира отново, вие ще получите информация от Бюрото по труда. Моля следете информацията в сайта на Агенцията по труда за да се информирате кога ще стартира отново програмата за която сте кандидатствали

 219. Здравеите, искам да попитам – Как мога да разбера дали сам удобрена за програмата Аз мога – записала сам се на 26.03.2010г. и още нямам отговор. Чакам да си взема валчер, а незная кога.

 220. Здравейте!
  За Всички Вас уточняваме отново, че програмата „АЗ МОГА” към Агенцията по заетостта временно е спряна. Кога ще стартира отново ние не можем да кажем. Следете информацията на сайта на Агенцията по заетостта или тази на ” Наука и знание”. Тази програма е валидна в цялата страна. Кандидатстването е чрез Бюрата по труда.Имате право да кандидатствате само веднаж по ключови компетентности и/или по професионално обучение.
  Отговор за Г-жа М.А. Проверете дали ще Ви разрешат в Бюрото по труда да запишете и курс по текстообработване,който е включен в професионалното обучение.

 221. Здравейте. Искам да попитам тази програма за работещи още ли действа и дали има по-дълъг и задълбочен курс по гръцки език с ваучер; от бюрото по труда ли се дава(доколкото разбрах имало някаква отмяна)??? Благодаря !

 222. Здравейте,
  Искам да попитам възможно ли е да се запиша
  на ваш курс по компютри ,ако в момента участвам
  в друг курс /английски език/,който не е приключил?
  Ще очаквам да ми отговорите на e-mail.
  Благодаря ви предварително.

 223. Здравейте,
  Не ми стана ясно дали тези езикови курсове са в сила и за другите градове в страната. Аз наскоро завърших и работя и искам да се запиша на такъв курс. От Варна съм, Благодаря предварително.

 224. Как мога за кандидатствам за немско езиково обучение чрез ваучери.Разбрах ,че правителството отменя ваучерите да се осигуряват от Бюрата по труда. Какъв е сега реда. Благодаря.

 225. Здравейте! Искам да попитам дали курсовете важат и за тези, които са в неплатен отпуск! Благодаря предварително!!!

 226. Здарвйте.Аз ве4е съм записана на по програмата аз мога , но има един конкретен въпрос.Бихте ли ми казали колко време трябва да продължи курса по Английски език 3 нива.Записах се но този курс е много ускорен , аз немога ни6то да нау4а от него .Все пак е за работещи би трябвало да е по лек .Искам и да попитам има ли опция да се откажа от 3 нива, а само 1или 2 да иЗкарам .Прекалено е бърз за мен все пак работя и гледам деца няма как да у4а за 2 месеца 2пъти в седмицата толова много информация.Благодаря за вниманието Мъри .

 227. до Мария
  Посетете Бюрото по труда или влезте в страницата на Агенцията по заетостта и проверете дали има доставчик на услуга/ обучителна организация/, който да предлага такива курсове и да е защитил такива програми.
  до Асенова
  Свържете се с обучителната организация,в която ходите на курс. Само там можете да си разрешите проблемите.Неустойките са големи – плащане на самия курс.
  до Поля Иванова
  Здравейте! Програмата ” Аз мога” временно е спряна. Затова са Ви казали,че е преуставонено приемането на документи. Кага ще започне новия прием не бихме могли да ви кажем. Следете информацията в Интернет на Агенцията по заетостта
  до Plamen
  Посетете Бюрото по труда или влезте в страницата на Агенцията по заетостта и проверете дали има доставчик на услуга/ обучителна организация/, който да предлага такива курсове и да е защитил такива програми.

 228. до Стоил Каралилов
  Здравейте! Програмата ” Аз мога” е за работещи по трудов договор. Ако имате такъв – няма проблем! Но ако сте си редовен студеннт , няма как да стане.
  до г-жа Иванова
  Относно продължителността на часовете – те са 40 минутни.Всяка обучителна организация, която е одобрена и е защитила успешно своите програми има своя политика как ще предложи самото обучение, какви материали ще предложи,какви учебници ще ползва по време на обучението и как ще проведе самото обучението.Всяка промяна на графиците за обучение е съпътствана с много проблеми в отчетността. Така ,че се обърнете към вашата обучителна организация.Само тя може да прецени как да процедира.Нито Бюрата по труда, нито агенцията по заетостта може да реши този проблем.Проектът е Европейски и се отчита стриктно.

 229. до Таня Йорданова
  в момента програмата “Аз мога ” е временно спряна. Обикновено Бюрата по труда,обработват бързо документите.Посетете вашето Бюро и се интересувайте дали документите ви са одобрени и чакат подновяването на програмата или са в чакащите за одобрение.

  до Илиан Павлов
  Посетете Бюрото по труда или влезте в страницата на Агенцията по заетостта и проверете дали има доставчик на услуга, чийто програма да ви даде накрая документ за по-висока степен на квалификация

  до Милена Георгиева
  Здравейте! При стартирането на курсовете по програма “Аз мога” всички одобрени и получили ваучери за обучение подписват договор както с Бюрата по труда, така и с доставчика на услуга,че ще посещават курса.В противен случай има санкции. Обучението в действителност не е безплатно- то е по Европейски проект и отчитането е много стриктно

 230. Добър ден! Бих искала да попитам какъв е срока за удобрение за ваучер по английски език.Подала съм документи средата на април и все още нямам отговор?

 231. Здравеите, бих искала да попитам ако кандидатствам сега за курса ви по англииски език кога евентъално ще започне кърса?

 232. Здравейте, искам да попитам две неща. Първо, аз съм преподавател по английски език и искам да знам мога ли кандидатствам за курс по италиански език. И второ, какви са възможностите за професионално обучение?

 233. Искам да попитам дали съществуват безплатни курсове категория С и Е в бюрата по труда?

 234. Здравейте!
  Скоро започнах работа и реших да кандидатствам за програмата “Аз мога”. От Бюрото по труда ми съобщиха, че приемането на документи е преустановено. Бих искала да попитам ще има ли нов прием и ако да – кога?
  Благодаря!

 235. посещавала съм курс по английски език по програма Аз мога 2 пъти . Програмата е много интензивна и междувременно се разболях. искам да се откажа Каква неустойка дължа ?

 236. Моля да ми отговорите дали съществуват безплатни курсове за категория В в бюрата по труда. Смятам, че в момента много хора биха се възползвали, а и практиката в другите държави показва, че шофьорските курсове се взимат още в гимназиите. Това би помогнало и на мен и на много мои познати в търсенето на работа.

 237. Здравейте,
  във връзка със запитването на Дарина Събева, на което не намерих отговор :
  “Дарина Събева said:
  Здравеите.Аз вече се обучавам по”Аз мога”.Интересува ме обучаващата институция какви учебни материали трябва да ни предостави.И за дисковете имат ли право да ни искат заплащане.Благодаря предварително.”
  Искам и аз да попитам,обучението е 300 учебни часа, но каква трябва да е продължителността на учебния час, защото принас часовете са по 40мин.
  Имали срок,в месеци,за който трябва да се проведе този курс, защото нашият е за 4 месеца, но искаме да го разсрочим/да го удължим/, възможно ли е това?

 238. бих искал да питам дали има някъкяв проблем че съм студент и дали мога да кандидатствам

 239. Здравейте,
  Имам въпрос, в случай на одобрение и започване на курса, ако по една или друга причина той не се завърши /имам предвид 3-те нива по испански например/ , плаща ли се някаква неустойка от курсиста?
  Благодаря предварително!

 240. Здравейте, искам да Ви попитам дали се предлагат безплатни курсове за главен готвач работя на трудов договор на пълен работен ден.
  Моля да ми отговорите на имейла, и предварително Ви благодаря.
  ;]

 241. Подадох си документите по програмата аз мога на 10.03.10г и все още нямам резултат дали съм одобрена.Какъв е срокът за обработка и известяване на кандидатите?

 242. за г-жа Бизнакова
  Обърнете се към Бюрото по труда. Надяваме се да Ви разрешат да се възпловзвате от безплатните курсове по програмата Аз Мога. Нали сте на трудов договор?! За съжаление това не е в нашите компетенции и не можем да отговорим на въпроса Ви.

  за г-жа Д. Ботева
  Тази програма действа на територията на цялата страна. Идете в Бюрото по труда. Вижте какви обучителни организации има т.е. доставчици на услуги , изберете си и кандидатствайте!
  г-н Иванов
  Разбира се,че можете да кандидатствате! Просто изберете подходящия доставчик на услуга по програмата “Аз Мога”.
  г-н Веселин
  Проверете в Бюрото по труда. Сигурно можете. Попитайте и кандидатствайте! Имайте в предвид, че в момента програмата е временно спряна, но пак ще заработи.

 243. аз работя по трудов договор като шофьор с категория”С”.Искам да питам дали ще мога с програмата “аз мога” да запиша шофьорски курс категория “Е”

 244. Здравейте,

  Бих желал да попитам дали програмата “Аз мога” включва безплатни курсове по езици, различни от английски и немски. В частност ме интересуват курсове по испански език. Благодаря ви предварително.

 245. Здравейте!
  На постоянен трудов договор съм и работя в банка, но в момента съм в майчински.Интересувам се в такъв случай мога ли да кандидатствам по програмата “Аз мога” за курс по английски език?Благодаря предварително за отговора.

 246. Здравейте интересувам се от предоставената то Вас възможност за безплатни курсови обучения.Въпросът ми еследният.Обучението което предоставяте само за гр.Пловдив ли се отнася или има възможности за подобно обучение и в други градове.Понеже съм безработна в момента и търся подобни курсове за обучение или допълнителна квалификация,затова проявих интерес кщъм вашата обява в Интернет.Моля ако имате възможност или свободно време ад ми пишете на е-мейл ,дали имате подобни курсове и в гр.София.Благодаря предварително.

 247. За да кандидатствате за програмата Аз мога е необходимо да имате трудов договор. Съответно може да подадете документи в бюрото по труда.

 248. До Lil:

  За съжаление Програмата Аз мога не обхваща заетите в сферата на образованието.

 249. Здравейте!
  Бих искала да попитам:”Мога ли да кандидатствам по програмата “Аз мога”?” , тъй като съм “Начален учител”. Благодаря 🙂

 250. Здравейте! Искам да попитам мога ли да кандидатствам за езиково обучение по английски език по програма “Аз мога” при положение, че работя на два трудови договора всеки, от които на 4 часов работен ден при пет дневна работна седмица, или трябва задължително да бъда на 8-часово работно време? Благодаря за вниманието!

 251. Здравейте! Интересува ме мога ли да кандидатствам за обучение по английски език, щом в университета съм учил такъв предмет? От бюрото по труда не дават много информация и бързо затварят телефона.
  Ако не взема изпита ще трябва ли да заплащам обучението? Благодаря!

 252. Искам да попитам това само в Пловдив ли го има?! Аз съм от Варна и също бих искала да кандидатствам за тези курсове.

 253. Квотата по програмата АЗ МОГА беше удвоена поради големия интерес. Това значи, че все още имате възможност да се запишете на безплатни курсове по английски език. Достатъчно е да свалите и попълните заявлението за кандидатстване и да го занесете в местното бюро по труда.

 254. Здравейте! Разбрах случайно за програмата “АЗ МОГА” Интересува ме по-точно обучение по англййски език. Имам ли още време за кандидатстване или съм закъсняла? Благодаря Ви за отделеното време!

 255. Има ли предстоящ безплатен курс по руски или немски за работещи на трудов договор в бюджетната сфера? Кога и кой го организира? Благодаря

 256. Силвия,
  В момента тече набирането на група по илалиански език. Заповядайте в офиса ни ако желаете да обсъдим подробностите около курса. Вечерните занимания по програмата Аз Мога започват около 18:00 часа. Успех

 257. Благодаря ви за бързия отговор!Искам да ви попитам вечерните курсове от колко часа започват?И има ли интерес за сформиране на група по Италиански език по програмата “Аз мога”?Благодаря!

 258. Здравейте, Силвия! Италианският език е лицензиран на 3 нива.Обучението както за всички курсове е дълго 7-8 месеца. Когато хората ходят на работа те идват или вечер, или в събота и неделя на курс. Относно учебните материали – предлагаме Ви няколко опции от които може да избирате.

 259. Здравейте!

  Видях,че предлагате и курсове по Италиански език.Искам да попиртам колко часа е обучението?За какъв период?Има ли възможност за посещение на курса през събота и неделя,и ако не е възможно-има ли вечерен курс?Искам също да попитам учебните материали от вас ли се предоставят или трябва ние да си ги закупи?Благодаря ви предварително!

 260. Отговор за Цвети
  Обърнете се към Бюрото по труда. Там трябва да Ви кажат до кога e крайния срок за приемане на документи по ваучерната система на оперативна програма “Аз мога”.

 261. здравеите аз искам да попитам за краиният срок за подаване на документите по оп Аз Мога??

 262. Здравеите.Аз вече се обучавам по”Аз мога”.Интересува ме обучаващата институция какви учебни материали трябва да ни предостави.И за дисковете имат ли право да ни искат заплащане.Благодаря предварително.

 263. Програмата “Аз Мога”” е валидна цялата страна. Ако желаете да се запишете на безплатни езикови курсове посетете бюрото по труда по местоживеене и подайте необходимото заявление за кандидатстване и придружаващите го документи.

 264. Здравейте!
  Искам да пипитам относно програмата “аз мога” – има заявление за записване в курсовете, в което е посочен град Пловдив.
  Тези програми за момента само в Пловдив ли са или ги има във всички големи градове в Българиа в Бюрата по труда?
  Предварително благодаря за отговора
  Женя Константинова

 265. До Дияна Марвакова:

  Здравейте, Всяка обучителна институция по програмата “Аз Мога” сама сформира групи и и определя графика за провеждане на въпросните безплатни курсове. Продължителността на курсовете по английски език е 300 учебни часа. В зависимост от интензивността на обучението се определя и колко време ще продължи то. След успешно преминат курс по английски език получавате сертификат за ключова компетентност, признат от Европейската референтна рамка за обучение.

 266. Здравейте! Казвам се Дияна и бих искала да получа малко повече информация относно проекта “Аз мога”. Интересува ме кой точно определя графика за посещение на обучението по английски език. Тъй като има слух,че седмично се провеждат по 4 часа, от които единия вариант е-2 часа в определен ден от седмицата /вечер/ и 2 часа събота или неделя, и вторият вариант е-4 часа събота или 4 часа неделя. Дали е възможно тези 4 часа да се разделят по 2 часа в събота и два часа в неделя. А каква е продължителността на целия курс и има ли изпити след завършването му. Предварително ви благодаря! Спорен ден!

 267. Официален срок за записване по програма “Аз Мога” няма. Но Ви съветваме да подадете заявление в кратки срокове, защото квотата за безплатни курсове свършва бързо. До тук има над 18 200 одобрени за безплатно обучение. Броят на вече подалите молби навярно е по-голям. Затова съветваме всички желаещи да се обучават по програма да подадат най-скоро необходимите долкументи в бюрото по труда.

 268. В сайта на ДБТ не видях срок за подаване на заявленията. Има ли срок или по подразбиране до края на програмата през 2013Г?

 269. Здравейте Диана,
  Езиковите курсове са вечерни или съботно-неделни. Можете да изберете между двата варианта за провеждане на обучението. Подгответе необходимите документ и идете в Бюрото по труда. Ако бъдете одобрена– заповядате при нас за да уточним започването на курса.

 270. До Анжела:

  Здравейте! Дните на провеждане на курсовете по ангийски и немски език се определят предварително, в зависимост от предпочитанията на курсистите. Ако желаете да се включите в такъв курс – заповядайте в офиса ни. Ще обсъдим какво можем да направим за Вас. До скоро!

 271. Здравейте,
  желая да се запиша в някой от курсовете по английски език.
  Работя в частна фирма,на ненормиран работен ден съм и ще имам възможност да посещавам занятия през седмицата.Ще бъда благодарна да ме уведомите, ако има такава възможност.

 272. здравейте,искам да задам един въпрос.Много искам да се запиша на курс по немски,но тъй като работя като касиерка в бензиностанция и смените са ми дневна,нощна и два дни почивам,нямам възможност да посоча точно определени дни от седмицата,тъй като всеки месец работя различни дни.Има ли някаква възможност да се запиша и да мога да посещавам всички часове ?

 273. Възможността да се възползваш от безплатни езикови курсове наистина не е за изпускане. За съжаление хората от сферата на образованието не попадат в целевата група на оперативната програма “Аз Мога”. А защо това е така – ние от “Наука и Знание” не можем да дадем отговор – ние сме единствено “Доставчик на Услуги”. Навярно за областта на просветата са предвидени средства по други програми, а може би не. Това са въпроси, по които са компетенти служителите на “Агенцията по заетостта”.

 274. Попълних заявление за участие в езикови курсове(английски език) по програмата”Аз мога”.Категорично бях отхвърлена,защото съм била учителка и съм нямала право.Искам да попитам:Защо хора с висше образование(като нас учителите)е необходимо да плащат в университетите при желание да научат чужд език?С тази заплата въобще не мога да си го позволя,а много често ми е необходим езика!Защо ние учителите не сме включени в програмата?Смятам,че един човек с висше образование много по-добре би усвоил езика отколкото един човек без образование!

 275. Здравейте! Бих искала да кандидатсвам по програма РАЗВИТИЕ, но тук пише за съкратени след 1 ноември 2008. Аз съм безработна от януари 2010, но не съм съкратена, а освободена по взаимно съгласие. При това положение ще мога ли да се възползвам от програмата? Благодаря ви предварително!

 276. Здравейте!
  Бих искала да попитам кои 3 нива обхваща обучението по английски език по програма “Аз мога” за начинаещи – А1,А2 и В1, или А1,А2 и А2+ .

 277. Здравейте!! Програмата РАЗВИТИЕ е за безработни (за съкратените след 1 ноември 2008 г.).Моля обърнете се към Бюрото по труда в Пловдив – те ще успеят да Ви предоставят най-точната информация и ще отговорят на въпроса Ви. Пожелаваме Ви успех!

 278. Обучението по английски език се извършва по системата REWARD на издателство Macmillan.

 279. Добър ден!Бих искала да попитам дали мога да кандидатствам за програма “РАЗВИТИЕ”.Аз съм безработна в момента,но мисля,че нямам право да се регистрирам в бюрото по труда.За регистрация в бюрото се искат девет месеца назад,а аз имам само пет.Предварително благодаря.

 280. Добър ден.Извинете ме ако повтарям въпроса, но не ми стана много ясно.Проблема ми е , че работя от 08 до 18 часа ,а имам голямо желание да се запиша на курс.Единствения начин е да отида с документите в Бюрото по труда ли? Възможно ли е някъде другаде да се подават документите след 18 часа? Много ми е трудно излизането от работа и ми е кофти ако това е единствената пречка да се възползвам от тази възможност,Искам да изкажа голямо възхищение за програма, която сте направили.Браво!

  Благодарим за ласкавите думи. Ако Вие не можете да отидете в Бюрото по труда ,изпратете свой близък,които да подаде документите които ви изискват. Все пак препоръчваме да подадете лично документите ако се отвори удобна възможност. Тъй като кандидатстването вече тече и организирането на отделните групи започна Ви съветваме да подадете заявлението в близкото бъдеще.

 281. Здравейте! Искам да попитам по каква система се провежда обучението по английски език по програмата “Аз мога”?
  Благодаря!

 282. Добър ден!Искам да попитам дали програмата важи за мен и дали мога да кандидатствам,тъй като съм последна година 12 клас -самостоятелна форма на обучение,за да мога да работя..Работеща съм и се осигурявам на непълен работен ден..Прочетох ,че се изисква диплома за завършено образование ,но в такъв случай аз все още се водя само с основно…
  ПС. (не съм преповтаряла класове)

  Благодаря предварително.. Поздрави

 283. Здравейте !

  Силно съм заинтересуван от предлаганите обучения, по-специално от КК-5.
  Като обучаема инстититуция е посочено Дружество „Наука и Знание” гр. Пловдив.
  В Пловдив ли само се провеждат курсовете ? това ме притеснява, защото съм от София.

  Предварително Ви благодаря !

  Константин Ковачев

 284. Добър ден.Извинете ме ако повтарям въпроса, но не ми стана много ясно.Проблема ми е , че работя от 08 до 18 часа ,а имам голямо желание да се запиша на курс.Единствения начин е да отида с документите в Бюрото по труда ли? Възможно ли е някъде другаде да се подават документите след 18 часа? Много ми е трудно излизането от работа и ми е кофти ако това е единствената пречка да се възползвам от тази възможност,Искам да изкажа голямо възхищение за програма, която сте направили.Браво!

 285. Здравейте, в сайта на агенцията по заетостта пише, че програмата “Аз мога” е само за работещи лица. Мога ли след като съм съкратена, тоест безработна да кандидатствам по нея?

  Здравейте, Надежда!!
  Програмата АЗ МОГА е само за заети лица с трудов договор или самонаети. Ако сте безработна идете в Бюрото по труда и попитайте за програма „РАЗВИТИЕ” тя е предназначена за безработни (за съкратените след 1 ноември 2008 г.)Ако Вие попаднете в тази програма – можете да се обучите чрез ваучери. Но езикови компетенции се предлагат само на работещи в момента.

 286. Може ли да ми отговорите на електронната поща – Има ли курсове езикови и компютърно обучение по безплатна програма , които се провеждат в неделя. Благодаря !

  Здравейте! При нас курсовете са вечерни и съботно-неделни. Ако искате ,заповядайте в нашия офис за да обсъдим какви са Вашите желания, съответно ние какво можем да Ви предложим и тогава можете да посетите Бюрото по труда с ясни идеи относно обучението и да попълните точно за какво кандидатствате. Желаем Ви успех в начинанието Ви.!

 287. Здравейте! Искам да попитам , как мога да кандидатсвам за курсовете по английски език . Работя на пълен работен ден от 9:00 до 18:00 часа всеки ден без събота и неделя … Дали ще е възможно да ги посещавам ако бъда одобрен ?

  Здравейте г-н Мекерoв!
  Можете да кандидатствате в Бюрото по труда за получаване на ваучер за езиково обучение. Вечерните курсове стартират обикновено в 18часа или около този час. Съботно-неделните курсове са през деня от 9.30 часа.Така че ако бъдете одобрени – заповядайте! Ще се радваме да сте част от нашите курсисти.

 288. Здравейте, в сайта на агенцията по заетостта пише, че програмата “Аз мога” е само за работещи лица. Мога ли след като съм съкратена, тоест безработна да кандидатствам по нея?

 289. Може ли да ми отговорите на електронната поща – Има ли курсове езикови и компютърно обучение по безплатна програма , които се провеждат в неделя. Благодаря !

 290. Здравейте! Искам да попитам , как мога да кандидатсвам за курсовете по английски език . Работя на пълен работен ден от 9:00 до 18:00 часа всеки ден без събота и неделя … Дали ще е възможно да ги посещавам ако бъда одобрен ? ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.