КурсовеНаука и Знание

“Аз мога повече” – Безплатни курсове по английски

Безплатни курсове по английски аз мога повече
Стартира приемът на заявления по схема „АЗ МОГА ПОВЕЧЕ”

От днес, 15 август 2011 г., във всички бюра по труда в страната стартира приемът на заявления по схема „Аз мога повече”. Схемата е продължение на успешната програма за обучение на заети „Аз мога”, към която интерес проявиха близо 100 000 души.
„Аз мога повече” е с бюджет от 50 млн. лв., като заложените цели предвиждат 55 хил. лица да бъдат включени в обучение по професионална квалификация, дигитални компетентности и обучения по чужд език. До момента по схема „Аз мога” бяха подадени над 97 хил. заявления. Близо 49 хил. лица бяха включени в обучение, от които успешно са завършили повече от 36 хил. души.
Документите за участие по програмата и указания за тяхното попълване са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта:
http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28&WA=Efunds/OPHRD/AP2114/Menu_2114.htm
Всяко лице, което работи на трудов договор или е самонаето лице, има право да подаде заявление в бюрото по труда по местоживеене или по месторабота за една от двете ключови компетентности: да получи ваучер за дигитална компетентност или да кандидатства за ваучер, с който например, да премине обучение от три нива по чужд език от минимум 300 часа в обучителна организация по свое желание. По програмата може да се кандидатства и за професионално обучение.

Внимание!
1. Не се допускат обучения, свързани с обществена сигурност и безопасност, религия, селско, горско и рибно стопанство, и услуги за дома.

2. От схемата няма да имат възможност да се възползват заетите на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в органите на държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите за народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната, поради наличието на други програми, които финансират обучения в съответните сектори

3.Лица, които са ползвали възможностите за обучение по проекти и програми, финансирани от ОП „РЧР”, Програма ФАР, държавния бюджет или друг публичен източник, не могат да получат ваучер за същото обучение.


Списъкът на одобрените над 300 Доставчици, които предоставят обучение срещу ваучери можете да видите тук:
http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28/01/07&WA=Efunds/OPHRD/Other_docs/DU.htm

ДРУЖЕСТВО „ НАУКА И ЗНАНИЕ” – ПЛОВДИВ е одобрен от Бюрото по труда като обучаваща институция № 56 в Списъкa на Доставчиците на обучителни услуги по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. При нас може да се обучавате по следните програми:

Ключови компетентности:

 • КК-2 Общуване на чужди езици – 300 уч.ч – английски и немски език, италиански или испански
 • КК-4 Дигитална компетентност – 45 уч.ч – компютърно обучение
 • КК–5 Умения за учене – 30 уч.ч

– мотивационно обучение
– адаптация и мотивация
– умения за представяне
– общуване – техники за водене на делови разговори
– себеутвърждаващо поведение
– работа в екип
– ефективно управление на времето
– умения за работа в условия на стрес

 • КК–6 Управление на конфликти – 30 уч.ч
 • КК–7 Инициативност и предприемачество – 30 уч.ч
 • Професионално обучение

 

43 thoughts on ““Аз мога повече” – Безплатни курсове по английски

 1. Здравейте,мога ли да участвувам
  в програмата “Аз мога повече” след
  като съм пенсионерка,но имам това
  желание

 2. Здравейте интересувам се какви са условията и документите които искате за да мога да се запиша при вас на курсове по немски език за начинаещи,аз съм майка на 3 деца и сега ми изтичат 2 г по майчинство с третото дете другите две деца са ученици в 8 и в 5 клас,благодаря

 3. iskam da popitam dali moga da izkaram kurs po ezik sled kato sam v mai4inski…..i ne sam registrirana v buroto po truda-osigurena sam ot firma….blagodarq vi.

 4. “Списъкът на одобрените над 300 Доставчици, които предоставят обучение срещу ваучери можете да видите тук:
  http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28/01/07&WA=Efunds/OPHRD/Other_docs/DU.htm
  Линкът не работи,можете ли да ми кажете къде в Стара Загора може да се използват ваучеите за обучението по английски език?

 5. Искам да ви попитам след като изкарах курс за оператор на компютър и английски език/А-1/, дали мога да се запиша и за шофьорски курс за категория”В”?

 6. Здравейте г- н Boqan Boqanov!
  Ако сте стартирали курс и сте останали в последствие без работа, няма проблеми да си довършите обучението и получите сертификат. При кандидатстване изискването е да бъдете на трудов договор и не можете да кандидатствате по друг език в рамките на ключова компетентност 2.Успех!

 7. iskam da popitam ako po vreme na ubu4enieto trudoviat mi dogovor bude prekraten ubu4enieto produljava li i ima li nqkakvi ptomeni po usloviqta v tozi slu4ei.i moga li da polu4a val4ar za ubo4enie za pove4e ot 1 ezik i trudoviqt dogovor trqbva da bude postoqnen ili ne e problem da e i vremenen

 8. Здравейте!
  Уведомяваме всички, които са кандидатствали през септемрви 2011г. по програмата АЗ МОГА ПОВЕЧЕ и не са получили уведомления за обучение ,че от 14.05-2012 програмата АЗ МОГА ПОВЕЧЕ се удължава до 2013г. и Бюрата по труда ще продължат раздаването на уведомителни писма за обучение и получаване на ваучери. Моля проверете дали сте одобрени в Бюрата по труда, където сте кандидатствали. Успех на всички!

 9. Здравейте!
  Програмите “Аз мога” и “Аз мога повече” са затворени. Очаква се отварянето на нова програма ,но кога ще е това стартиране -няма яснота.
  Всички въпроси относно кандидатстванията Ви отправяйте към Бюрата по труда. Там се подават документи и там се одобряват кандидатите за обучения.

 10. И аз искам да попитам кога ще могат да се подават документи,от БТ Плевен ми казаха да следя от януари 2012 ,но нищо не излиза.От доста време следя,излязло е някакво продължение на срока от миналата година и ме върнаха с документите от БТ Плевен.Ако може да ми дадете телефон за информация,защото никой не можа да ме упъти,караха ме да ходя от стая в стая и всеки прехвърля топката на другия.Благодаря предварително!

 11. Здравейте,
  Искам да питам,мога ли да се запища сега по програмата?

 12. Здравейте,
  има проблем със списъкът с доставчиците за обучение, ще ви благодарна за съдействие, къде мога да намеря информация, за започващи курсове.

 13. Много бих искала да се запиша на курс по английски, как мога да го направя?

 14. Здравейте!Може ли да подам документи за курс по английйски език в Бургас след крайния срок?

 15. Бихте ли ме насочили къде мога да намеря фирмите доставчици.
  Линка към фирмите диставчици неработи !
  Благодаря

 16. Здравейте, интересува ме до кога е срока за подаване на документите “Аз мога повече” – Безплатни курсове по английски. Благодаря Ви предварително.

 17. Здравейте,
  искам да попитам дали съм одобрен. Подал съм документи на 25.08.2011 в гр. Пловдив esf-2114-06-11-0681 .

  Благодаря ви.

 18. Здравейте,искам да ви попитам късно ли е да се подават документи за курсовете по английски език ? Ако да до година ще има ли пак и какви са сроковете за подаване на документи ? Благодаря предварително 🙂

 19. Моля да ми кажете крайната дата за подаване на документи за изучаване на немски език по програмата “Аз мога повече”.
  Благодаря Ви предварително.

 20. Срока за записване по програмата прикчи на 30,09,2011г. За тези , които са одобрени и са или предстои да получат своите уведомления доставчик на обучение ЦПО към “Изоблок” предлага дистанционно обучение по:
  *английски език
  *оперативно счетоводство
  *електронна търговия
  *дигитални компетенции;
  Предоставяме напълно безплатно учебници, които по време и след приключване на курса, остават за курсистите ( за разлика от друго доставчици).
  В момента приемаме уведомления на одобрени кандидати по програмата „Аз Мога Повече” към Бюрото по труда! Заповядайте при нас! Успех на всички, които все още не са получили отговор!
  За повече информация може да ни потърсите на следните телефони: 02 / 8914160
  и мобилни : 0879363293 (за абонати на Виваком) , 0899099320 (за абонати на Глобул)

 21. Здравейте,
  искам да попитам дали по тази програма Аз мога повече може да се започне от 3-то ниво английски език или се започва от 1-во.Благодаря ви предварително.

 22. По тази програма могат ли да се възползват лицата наети по договор за управление във частни фирми?

 23. Много благодаря за отделеното време на е-обучение, супер сте и браво за он-лайн обучението, добре че е то, иначе… Дано да ме одобрят, при вас съм :)!

 24. искам и аз да попитам дали мога да кандидатсвам по тази програма и къде в бургас мога да си подам документите или вече е късно

 25. Zdraveite.Podala sam dokumenti za tazi programa na 03.09.2011god.Iskam da popitam koga 6te sa gotovi rezultatite i dali sam odobrena za tazi programa.6te 4akam otgovor na imeil adresa napisan po gore.BLAGODARQ PREDVARITELNO.

 26. Линка към фирмите диставчици неработи !
  Къде да видим фирмите ?

 27. Здравейте, ще ви благодарна за съдействие.
  не мога да намеря списък с доставчици за обучение, http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28/01/07&WA=Efunds/OPHRD/Other_docs/DU.htm

  излиза това:
  Документът не може да бъде намерен!!!

  Моля да дадете надежден линк
  благодаря ви от сега
  Снежана

 28. Стефка Гаврилова- Аз съм служел като кадрови военнослужещ от 1999 г до 2009г. Та само да ви кажа , че за това време съм бил на 3 курса за английски език и 1 курс за арабски език. И сега продължава да има подобни курсове които са финансирани от МО на БА !

 29. Интересува ме дали курсовете ще са в големите градове (София, Бургас, Русе, Пловдив) или ще ги има и в по-малките като Велико Търново и Габрово?

 30. Здравейте, интересува ме до кога е срока за подаване на документите “Аз мога повече” – Безплатни курсове по английски. Благодаря Ви предварително.

 31. Здравейте! Програмата Аз мога както и Аз мога повече е за работещи и самонаети лица, т.е. тези които са на трудов договор или са самонаети.
  Никъде не става дума за безработни!
  Deanna – посетете Бюрото по труда и проверете какви програми са отворени или предстоят да бъдат отворени за безработни лица
  Миглена – едва ли ще удовлетворят желанието Ви. Щом вече сте ползвали тази програма вече, нямате право да учите език отново по нея.
  Христов – Относно шофьорски курс – проверете в Агенцията по заетостта дали има доставчик на такава професия.Ако има,бихте могли.Все пак попитайте в Бюрото по труда.Що се отнася до козметични курсове – има доставчици на тази услуга. Просто проверете дали някой е в състояние да оргяатизира курс на обучение по желатната от вас професия.

 32. Здравейте,искам да попитам защо не се отваря сайта на Агенцията по заетостта.И от къде може да се изтеглят документите за кандидатстване.Преди време когато ходих до бюрото по труда ми казаха да ги видя в интернет,но на практика това е невъзможно?Благодаря предварително за отговора!

 33. Здравейте,
  искам да знам дали с тази програма мога да изкарам шофьорски курс категория “В”.

 34. Здравейте,
  бих искал да попитам дали в тези курсове има повишаване квалификацията на шофьорски курс и козметичен курс.
  Благодаря!

 35. Здравейте,
  интересувам се мога ли да ползвам програмата “Аз мога повече” за следващи нива на англииски език след като съм изучавала 1-во, 2-ро и 3-то ниво на англ.език по предходната програма “Аз мога”

 36. “БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ЗАЕТИ И БЕЗРАБОТНИ,ЧРЕЗ ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАУЧЕРИ”
  Моля да ми обясните, безработните имат ли право на ваучери
  От заглавието излиза, че имат, но не намирам никаква информация за безработните

 37. Здравейте!Продължава подаването на документи за обучение по програмата”Аз мога повече”
  Ето и нашите коментари за
  Стефка Гаврилова -Трябва да проверите в Министерството на отбраната или в Бюрото по труда, ако служителите имат информация
  Гергана Давидова – Проверете в Бюрото по труда дали след евентуално одобрение ще ви дадат уведомление ако вече не сте на работа
  Мери – много са неуредиците по програмата в Агенцията по труда.Нека сестра Ви наистина открие подходящ доставчик на обучение.В случай ,че изтича срокът на заявлението, да отиде и го удължи в Бюрото по труда. Има право поне2,3 пъти да удължава срок.
  Мариета – Пожелаваме успешно кандидатстване!! Когато Ви одобрят, тогава можете да търсите най-подходящите условия за Вас. При нас курсовете са вечерни и съботно-неделни.Преди започването на курс има доста процедури до старта, така че най-напред получете уведомление ,че сте одобрена.
  Алескандър – От сайта на Агенцията по заетостта намерете Доставчиците на обучение.

 38. Здравйте, линка с удобрените доставчици не работи!

 39. Здравейте,
  проявявам интерес към програмата за обучение на език.
  Въпросът ми е как са разпределени часовете? Провежда ли се събота и неделя?
  Ако кандидатствам и бъда одобрена кога започва курса?
  Предварително благодаря за отговора.

 40. Това е поредната измислица и прах в очите ,дрън дрън.Моята сестра кандидатства в това и 11месеца след тов я удобриха,курсовете бяха вече сформирани и минали ,сега се презаписа на ново за да си намери място, където да се проведе курса.Обаче изтече ли тоя месец и не намери ли фирма, където да се проведе въпросния курс ,ваучера ти си остава не използвани мисията не възможна.Тъпа система ,естествено пак недогледана и необмислена..

 41. Интересувам се дали мога да кандидатствам по програмата Аз мога повече, при условие че съм на стаж с трудов договор, който изтича края на месец септември.

 42. интересувам се какви са програмите за работещите в министерство на отбраната?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.